Ștefan Bănică Jr. va concerta la Ziua Bucovinei. Ion Lungu: „Vor fi spectacole pentru toate vârstele”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 25 octombrie, că au fost începute pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Bucovinei. Astfel, edilul a precizat că a fost definitivat programul manifestărilor de pe 28 noiembrie, și va fi supus votului deliberativului local în ședința de joi, 26 octombrie.

„La ora 16:00 va avea loc un concert de muzică populară, la ora 18:00 vor fi aprinse luminile în bradul de Crăciun, la ora 18:15 este programat un spectacol de muzică ușoară pentru copii și adolescenți, iar de la ora 19.00 un concert de muzică ușoară, unde capul de afiș va fi Ștefan Bănică Junior. Evenimentele se vor încheia la ora 21:30 cu un foc de artificii”, a spus primarul Ion Lungu.

El a precizat că pentru această manifestare Primăria Suceava va aloca 375.000 de lei, o sumă la jumătatea celor cheltuite pentru  Zilele Sucevei, 635 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun sau Revelion.

Edilul a subliniat că reducerea sumei alocate este cauzată de Ordonanța de Guvern, care se află în dezbatere publică și care prevede limitarea cheltuielilor bugetare la final de an. Ion Lungu a subliniat totuși că Ziua Bucovinei este statutată prin lege, deci nu se încadrează în prevederile acestei ordonanțe.