Suceveanca ucisă de rechin în Egipt ar putea fi repatriată în următoarele zile

Roxana Donisan, românca în vârstă de 44 de ani, care a fost ucisă de un rechin în largul stațiunii Hurghada din Egipt, ar putea fi repatriată zilele viitoare. Părinții femeii sunt devastați de vestea cutremurătoare pe care au primit-o.

Românca Roxana Donisan, care și-a pierdut viața în Egipt, după ce a fost atacată de un rechin în Marea Roșie, ar putea fi repatriată vineri, 8 iulie, au precizat surse din Ministerul Afacerilor Externe pentru G4Media.ro.

Momentul exact al repatrierii va depinde, însă, de autoritățile egiptene care au deschis o anchetă penală după accident, spun sursele citate.

Trupul neînsuflețit al româncei va fi adus în România după ce procurorul de caz va da undă verde, au mai explicat sursele menționate.

Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani, era din Suceava și lucra ca funcționară la Direcția de Finanțe. Costurile repatrierii vor fi suportate de o companie internațională de asigurări.

Mărturiile dureroase ale părinților Roxanei Donisan 

Roxana Donisan a plecat cu o ofertă last minute în Egipt pentru două săptămâni. Apropiații știau de pasiunea ei pentru călătorii și scufundări. 

Autoritățile egiptene au încercat să mușamalizeze tragedia care le-a vizat pe cele două femei, din Austria și România, ucise de rechini în stațiunea Hurghada, pentru nu a afecta încasările din sezonul estival.

„Foarte mult i-a plăcut apa. Azi trebuia să se întoarcă și ieri, duminică, s-a dus să facă ultimul înot. Am văzut la televizor și mi-a sărit inima din loc! Duminică s-a dus la ultimul înot și s-a dus la moarte! Suferea grozav că nu are pe nimeni, că nu o iubește nimeni și a plecat plângând. Așa ne-am despărțit”,  a povestit mama Roxanei.

„Din momentul în care a venit poliția la ușă să ne ceară date personale, nu a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt care a pus ștampila că e vorba de fata noastră”,  a povestit cu lacrimi în ochi și tatăl Roxanei.  

Rechinul care a atacat face parte din specia Mako, una foarte agresivă. De obicei, trăieşte în larg şi rar îşi face apariţia în zona costieră. Acum însă, exemplarele ar fi fost atrase la mal de cadavrele unor oi, purtate de curenţi, în urma unui nauvragiu produs acum o lună, între Egipt şi Sudan.