Suceveanul Bogdan Pascari, arestat pentru 30 de zile, la decizia Judecătoriei Sectorului 1 București

Judecătoria Sectorului 1 București a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele dezvoltatorului imobiliar sucevean  Bogdan Vasile Pascari, în vârstă de 37 de ani. Bărbatul a fost arestat joi, 26 octombrie.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de arestare preventivă a inculpatului PASCARI BOGDAN VASILE (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.10.2023 până la data de 24.11.2023, inclusiv. În temeiul art.230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. În temeiul art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 26 octombrie 2023, ora 18:15.”, se precizează în hotărârea instanței.

Reamintim că, în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, Bogdan Vasile Pascari a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, promițând că le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat, având de la bun început rezoluția infracțională unică de a încasa acele sume de bani fără a-și respecta ulterior obligațiile. Prejudiciul constatat, cauzat persoanelor vătămate în cauză, este în valoare de 378.333 euro.

Atunci, administratorul firmei Alpha House, a fost pus oficial sub acuzare, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „înșelăciune în formă continuată”.