Zece suceveni cu infarct miocardic, salvați de cardiologii de la Spitalul Județean Suceava

Zece suceveni cu infarct miocardic au fost salvați săptămâna trecută de medicii de la Spitalul Județean Suceava. Cei zece bolnavi au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe în stare gravă și au beneficiat de tratament la Centrul de excelență în cardiologie din cadrul Spitalului Județean Suceava.

„În ultima săptămână au fost tratați cu succes zece pacienți internați cu diagnosticul de infarct miocardic acut. Continuăm activitatea pentru care ne-am format”, au transmis medicii din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională de la spitalul sucevean.

Centrul de excelență în cardiologie funcționează la Spitalul Județean de câțiva ani și montarea de stent a devenit posibilă aici, nemaifiind nevoie ca pacienții să piardă timp prețios cu deplasarea până la Iași, în vederea efectuării intervenției. Costurile pentru investigarea și tratarea pacienților care reprezintă urgențe sunt suportate de Spitalul Suceava, din bugetul alocat de la Casa de Asigurări de Sănătate. Urgențele sunt pacienții cu infarct miocardic acut care ajung la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Suceava și care după un consult de specialitate și confirmarea diagnosticului sunt preluați de Centru în vederea montării de stent.

Medicii suceveni au explicat că, la infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST, cu cât vasul este mai repede deschis cu atât speranța de viață este mai mare și riscul de evenimente cardiovasculare adverse mai redus. Intervenția este una scumpă, însă susținerea financiară a Spitalului Suceava și a Consiliului Județean a permis tratarea și salvarea a sute de vieți.