Sunteți vinovat, domnule Ioan Stan!

Partidul Social Democrat Suceava stă de ceva timp pe un butoi de pulbere, care e aproape să explodeze, iar asta s-a văzut și vineri, 19 mai, când primarii au dat un semnal puternic: nu sunt nici pe departe toți „pro-Stan”, nu „rezonează” nici pe departe toți cu liderul lor și nici nu mai pot fi controlați așa ușor cum însuși Ioan Stan a crezut.

Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a avut pe lista sa de primari care sunt „cu el” 35 de nume, din care au rămas doar 23, iar asta spune multe, chiar dacă președintele PSD se face că nu  vede.

Să recapitulăm împreună, public, domnule președinte, așadar:

  1. Asta spune că ați pierdut din putere, din control, din respect, și destul de mult!
  2. Mai înseamnă că primarii care au avut curaj să nu voteze candidatul care se presupunea că era susținut de dumneavoastră au luat în calcul „vântul de primăvară al schimbării”.
  3. Atenție, săptămâna viitoare s-ar putea să prindă curaj și ceilalți și să voteze mai mulți împotriva dumneavoastră!
  4. Înseamnă că vă prelungiți agonia!
  5. Înseamnă că v-ați subestimat adversarul, iar asta e rușinos pentru experiența politică pe care o dețineți!

Domnule președinte Ioan Stan, sunteți direct vinovat pentru că un profesionist cu atâta experiență în administrație a luat 23 de voturi. Acelea sunt voturile dumneavoastră, nu ale lui Florin Sinescu!

Și, între noi fie vorba, stiți că și acelea 23 au fost obținute greu: cu dicuții, presiuni, proiecte, promisiuni,etc.

Sunteți vinovat că, după atâția ani de politică mare, de lider, nu aveți puterea să vă asumați în cadrul partidului, cu subiect și predicat, un OM, un candidat! E măcar rușinos!

Nu ați avut bărbăția să spuneți că vă numiți Ioan Stan, sunteți președintele PSD, sunteți cel mai longeviv parlamentar, și susțineți un singur candidat: Florin Sinescu! N-ați făcut asta, deci, de ceva v-a fost frică! Nu mai sacrificați profesioniști! Veți rămâne cu rebuturile!

Sunteți vinovat că unii primari din zona doamnei deputat Mirela Adomnicăi nu v-au votat candidatul! Trebuia să vă dați seama că doamna deputat nu mai e ce a fost când a pierdut cu brio alegerile la organizația de femei și să luați taurul de coarne.

Și, încă ceva, domnule președinte: în zona domnului deputat Eugen Bejinariu n-au fost doar 9 voturi, deputatul George Șoldan n-a luat doar 7 voturi cum îi asigurați dumneavoastră pe primari când ați trecut pe la ei, semn că va joacă feste puterea de anticipare.

Nu mai sunteți nici dumneavoastră ce ați fost, însă nu aceasta este problema neapărat!

Problema este că sacrificați un partid, un posibil candidat, niște primari, doar să rămâneți președintele PSD Suceava!

Pare că nu observă nimeni, dar, credeți-mă: se vede, s-au prins și primarii și totul se joacă încă!

Ceea ce s-a întâmplat ieri n-ar fi avut voie să se întâmple câtă vreme la Suceava exista un președinte în funcție, un lider, un om viu în fruntea PSD Suceava! N-ați învățat nimic de la „fratele Stănescu”!

Și, da, George Șoldan&CO v-au dat emoții, deși, mi-ați mărturisit că nu mai sunteți la vârsta emoțiilor – și e posibil să vă mai dea!

PS: NU mă sunați, domnule președinte! Dați-mi doar un mesaj cu ziua și ora când sunteți pregătit să veniți să spuneți lucrurilor pe nume, în cadrul emisiunii mele, „JOS MASCA!”. Vă sun eu apoi!