Suspectul căutat în cazul fetiței ucise și ascunse în canapea a fost cercetat 4 ani de procurori pentru că a băgat în spital o altă fată. A scăpat necondamnat

Ilie Marcel Șerbuc din comuna Șcheia este principalul suspect al poliției în cazul fetiței de 12 ani care a fost omorâtă într-un imobil din sectorul 4 al Capitalei. În 2014, bărbatul a bătut violent o tânără. Patru ani a durat ancheta procurorilor, relatează Libertatea.ro.

Acuzat de infracțiunea de „lovire sau alte violențe”, Șerbuc a fost mai întâi condamnat cu suspendare de Judecătoria Suceava.  Victima a făcut apel, dar Șerbuc i-a dat bani, iar ea și-a retras plângerea și procesul a încetat.

Pe 31 martie 2014, într-o zi de luni, Alina* a mers împreună cu mama ei la Postul de poliţie din comuna Şcheia (Suceava), pentru a reclama că a fost bătută de Ilie Marcel Șerbuc. Tânăra avea nasul spart și multe vânătăi pe față.

lângerea de acum 9 ani, pe care fata bătută a depus-o împotriva lui Șerbuc, dezvăluie nu doar o parte din profilul psihologic al bărbatului pe care poliția îl caută acum, cu ajutorul Interpol, ci și informații de interes public despre cum lucrează justiția. 

„Era gelos, mi-a interzis să merg la școală”

Potrivit Libertatea.ro, în 2014, Ilie Marcel Șerbuc avea 28 de ani și era stabilit în satul Sfântu Ilie din comuna suceveană Șcheia. Absolvise o școală profesională și lucra în construcții și amenajări interioare. Alina locuia într-un sat învecinat și era elevă în ultimul an de liceu.

„L-am cunoscut pe 3 decembrie 2013, pe Facebook”, a declarat fata la poliție. „Ne-am împrietenit, am petrecut sărbătorile de iarnă împreună, apoi el a plecat din țară. La sfârșitul lunii ianuarie, s-a întors și într-o noapte, pe la ora 2, a venit la mine acasă și mi-a cerut să merg cu el”.

Mi-a interzis să mai iau legătura cu familia și să merg la școală și mi-a confiscat telefonul. După ce doamna dirigintă i-a anunțat pe părinții mei că am absențe, mama a luat legătura cu el și a insistat să merg la școală. Atunci m-a lăsat, dar mergeam numai însoțită de el, pentru că era foarte gelos. Declarația fetei bătute de Șerbuc: Pe la mijlocul lunii februarie 2014, Alina a aflat de la Șerbuc că el are 2 copii cu alte femei.

„I-am reproșat că nu mi-a spus asta de la început și atunci el m-a lovit. De atunci, am fost bătută în fiecare zi”. „M-a amenințat că o bagă pe mama în scaun cu rotile”

Pe 7 martie, Alina l-a convins să o lase să meargă până acasă, să-și vadă mama.

„După ce am ajuns la ai mei, l-am sunat și i-am spus că totul s-a terminat, că m-am săturat de bătăi și de ceartă”, a declarat fata. 

În zilele următoare, Șerbuc a așteptat-o în apropierea școlii.

„Le suna și pe colege. Îmi cerea să mă întorc la el și mă amenința, spunându-mi că altfel o bagă pe mama în scaun cu rotile”, a spus Alina.

„Iar într-o zi, mi-a trimis un SMS în care mă anunța că o să-mi taie gâtul”. 

Alina a declarat la poliție: Pe 31 martie 2014, fata a fost de acord să se întâlnească cu el, sperând că, după ce vor vorbi, o va lăsa în pace. Șerbuc a așteptat-o după cursuri și a insistat să meargă la el acasă, ca să discute acolo. 

Scenariul sinuciderii în stilul Romeo și Julieta și bătaia

„După ce am ajuns la el, a încercat să mă dezbrace şi să întreţină raporturi sexuale cu mine, dar m-am împotrivit și a renunţat. Apoi mi-a arătat o sticluţă, în care mi-a zis că e otravă, și mi-a propus să o bem, pentru că mă iubeşte. Mi-a arătat mesajele pe care i le-am scris, m-a îmbrățișat și mi-a propus să mor în braţele lui”, a declarat Alina în plângerea de la poliție. 

Ea a început să plângă, iar Șerbuc s-a enervat.

„M-a lovit cu pumnul în faţă, m-a prins de păr, m-a lovit cu capul de un scaun și apoi m-a strâns de gât. Ca să scap, i-am promis că îl iubesc și că nu-l voi părăsi niciodată, iar el m-a lăsat să plec”.

Mama Alinei a dus-o la Spitalul Județean din Suceava, unde tânăra a rămas internată 25 de zile. Avea nasul rupt, ambii ochi învinețiți și un hematom la creier.

Citește întreaga știre pe Libertatea.ro.