Sute de gospodari îmbrăcați în straie populare au petrecut până în zori, la Balul Gospodarilor de la Moldovița

Patria huțulilor, Moldovița, a dovedit încă o dată că nicăieri în județ nu se joacă mai apăsat decât aici, atunci când strunele viorii se întrec într-o huțulcă.

Alexandru BrădățanGrigore GhermanSorin Filip și Oana Tomoiagă acompaniați de Florin Mucea & Band au reușit să ridice sutele de oameni de la mese. A fost astfel o seară în care muzica, dansul și voia bună, au fost la ele acasă.

Organizat de Primăria și Consiliul Local Moldovița, prin primarul Traian Iliesi, Balul Gospodarilor este deja o tradiție în localitate și adună an de an sute de gospodari din toată Valea Moldoviței. Oamenii îmbrăcați în frumoasele straie populare au jucat până în zorii zilei dovedind încă o dată că tradițiile și obiceiurile vor dăinui multă vreme de acum în colo.

Întâiul gospodar al comunei, edilul Traian Iliesi, un promotor al tradițiilor și obiceiurilor străbune, s-a aflat în mijlocul oamenilor, alături de care a petrecut și s-a bucurat de atmosfera de sărbătoare.

„Am venit îmbrăcați așa cum trebuie să reprezentăm Bucovina noastră! Sunt tare bucuros că și anul acesta gospodarii din Moldovița au îmbrăcat portul nostru popular și au venit la Bal. Sunt convins că tradițiile și obiceiurile noastre vor fi duse mai departe de oamenii vrednici de aici, dar mai ales de tinerii care poartă cu atâta mândrie straiele populare. Vă doresc un Crăciun fericit în continuare, sănătate multă și un An Nou bun!”, a spus primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi.

Anul acesta, evenimentul a avut loc la Restaurantul „Daria Maria” din Moldovița, o locație selectă în care dansul și muzica au fost la ele acasă.