Sute de oameni îmbrăcați în straie populare au petrecut alături de artiști consacrați, la Balul Gospodarilor de la Moldovița

Unul dintre cele mai frumoase baluri din perioada Sărbătorilor de Iarnă s-a desfășurat și anul acesta în pitoreasca comună Moldovița. Aici unde, în fiecare an, în cea de-a doua zi de Crăciun, respectiv pe 26 decembrie, Primăria si Consiliul Local Moldovița organizează pentru harnicii gospodari din zona Bucovinei de munte să petreacă până în zori.
Astfel, patria huțulilor a dovedit încă o dată că nicăieri în județ nu se joacă mai apăsat decât aici, atunci când strunele viorii se întrec într-o huțulcă.

Oana Tomoiagă, Andreea Haisan și Călin Brăteanu au reușit să ridice sutele de oameni de la mese. A fost astfel o seară în care muzica, dansul și voia bună, au fost la ele acasă.

Organizat de Primăria și Consiliul Local Moldovița, prin primarul Traian Iliesi, Balul Gospodarilor este deja o tradiție în localitate și adună an de an sute de gospodari din comuna Moldovița, dar și din localitățile vecine. Oamenii îmbrăcați în frumoasele straie populare au jucat până în zorii zilei dovedind încă o dată că tradițiile și obiceiurile vor dăinui multă vreme de acum în colo.

Întâiul gospodar al comunei, edilul Traian Iliesi, un promotor al tradițiilor și obiceiurilor străbune, s-a aflat în mijlocul oamenilor, alături de care a petrecut și s-a bucurat de atmosfera de sărbătoare.

„Și anul acesta am venit îmbrăcați așa cum trebuie să reprezentăm Bucovina noastră! Astfel, am avut ocazia să vedem cum tradițiile și obiceiurile noastre continuă să trăiască prin dragostea și respectul vostru pentru valorile noastre autentice. Avem convingerea că la Moldovița acestea vor dăinui mult timp de acum în colo. Vă doresc un Crăciun fericit în continuare, sănătate multă și un An Nou bun!”, a spus primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi.

Anul acesta, evenimentul a avut loc la Restaurantul „Daria Maria” din Moldovița, o locație selectă în care dansul și muzica au fost la ele acasă.