Sute de turiști au venit cu autocare pentru a se da cu pluta la Ciocănești. Activitatea este unică în România

Să cobori râul Bistrița pe plută poate fi o adevărată aventură, însă asta nu îi împiedică pe sutele de turiști care vin în comuna Ciocănești să se bucure de un astfel de moment și să îl trăiască la intensitate maximă.

„Săptămâna Plutăritului” a atras anul acesta sute de participanți, din toată țara, care erau veniți cu autocare pentru a beneficia de această experiență.

Așa se face că, pluta construită de organizatori a devenit neîncăpătoare, iar turiștii au fost plimbați în 3 etape.

Primarul comunei Ciocănești, Radu Ciocan, a recunoscut că devine o misiune imposibilă convingerea turiștilor că sunt prea mulți pe plută și ar trebui să renunțe dintre ei, de aceea a mai fost nevoie și de un utilaj care să împingă pluta.

Cu toate acestea, acest eveniment unic în țară, mai poziționează, încă o dată, comuna-muzeu Ciocănești în topul locurilor ce trebuie vizitate măcar o dată în viață de orice român și orice străin. 

Tot în cadrul acestui eveniment, sâmbătă și duminică, a avut loc și un spectacol de muzică folk urmat de un moment umoristic. Pe scena din centrul comunei Ciocănești au urcat Andrei Păunescu, Magda Puskas, Vanghele Gogu, Nicoleta Cojocaru, Raoul, Vasile Muraru, Valentina Fătu și Daniela Tănase, fiecare dintre aceștia oferind publicului momente încărcate de emoție și bună dispoziție.

u susținut momente de muzică folk: Andrei Păunescu, Magda Puskas, Vanghele Gogu, Nicoleta Cojocaru, Raoul, Vasile Muraru, Valentina Fătu și Daniela Tănase.