Taraful Florin Mucea și artiști consacrați din Bucovina au adunat laolaltă sute de români din Torino, la Balul Primăverii

Taraful Florin Mucea continuă să se situeze în topul preferințelor atunci când vine vorba despre evenimentele folclorice sau petreceri, dovadă stând multele evenimente la care au participat, dar și la care urmează să participe. Un astfel de petrecere deosebită,  la care au luat parte 350 de români, majoritatea din zona Bucovinei, a avut loc sâmbătă, 22 aprilie, la Restaurantul La Faggiolina din Rossignoli, Torino. Balul Primăverii, căci despre el este vorba, i-a avut drept protagoniști pe artiștii Angelica Flutur, Grigore Gherman, Diana Lungu, alături de Taraful Florin Mucea.

Trebuie spus că evenimentul a fost organizat de Nicoleta și Marcel Grămadă, bucovineni cu un suflet mare și cu mare drag de folclor și de tradițiile noastre strămoșești. Ei muncesc și locuiesc de 20 de ani în Italia, dar nu au uitat de casă și de muzica autentică.

„La ora 19:00 era plin de români îmbrăcați în straie naționale și opinci în picioare, petrecerea ținând până la 3:30 dimineața. Angelica Flutur i-a încântat cu Huțulci și melodiile ei cunoscute, Grigore Gherman cu «Grigoraș din Bucovina», iar Diana Lungu cu melodiile frumoase din Marginea. Balul Primăverii a fost o manifestare la care s-a cântat și s-a jucat așa ca la noi acasă, tradițional cum se întâlnea lumea de hram la Strânsură la Bilca. Trebuie să spun că m-am întâlnit la bal și cu consăteni, cu neamuri, dar și cu oameni la care le-am cântat la nuntă, pe vremea când trăia tatăl meu.
Toți s au bucurat că ducem tradiția mai departe și că vioara tatălui meu răsună mai departe în mâna nepotului Vasile Mucea”, a spus Florin Mucea.

Trebuie spus că agenda Tarafului Florin Mucea este încărcată pe tot parcursul anului, întrucât în lunile de primăvară și vară sunt nunțile din țară, iar pe perioada iernii, cei care promovează și duc mai departe tradiția neamului participă la diferite evenimente din străinătate, unde cântă pentru românii plecați la muncă.

Taraful Florin Mucea vine, practic, cu instrumentiști valoroși cu experiență în domeniul petrecerilor private, oameni care sunt gata oricând să ofere cel mai bun sound al muzicii live, iar asta face o reală diferență în rândul formațiilor din Bucovina.