Tiberiu Boșutar: „Ne mirăm de Stan, dar Ciobanu este omul lui”

Furtul din pădurile Bucovinei a fost, din nou, subiect de discuție, în ultimele zile, atât în presa internațională, cât și națională. Ultimele știri au creat reacții și la nivelul județului Suceava, atât în rândul politicienilor, cât și în rândul activiștilor de mediu. 

În mediul online, oamenii au găsit un vinovat clar: Gheorghe Flutur. În realitate, însă, lucrurile, negru pe alb, stau puțin diferit: Sorin Ciobanu, directorul Direcției Silvice Suceava, este vicepreședinte PSD la nivel județean, deci, o persoană din echipa președintelui PSD Suceava, Ioan Stan.

Altfel spus, Direcția Silvică este o instituție „repartizată PSD”. 

Tiberiu Boșutar, unul dintre activiștii județului, a declarat, de curând,  că este surprins de faptul că niciodată senatorul Ioan Stan nu l-a chemat la o discuție pe tema furtului din păduri, deși el i-a pronunțat numele în mai multe ieșiri publice. 

„Toată gașca asta cu Stan și Ciobanu știu ce se întâmplă în păduri. Ne mirăm de Stan, dar Ciobanu este vicepreședinte PSD”,  a spus Tiberiu Boșutar într-o emisiune filmată în urma anchetei unui ziar german pe tema furtului de păduri.

Reamintim că,  publicația germană Der Spiegel a explicat cum mari companii austriece, care au zeci de mii de angajați, au făcut și fac un profit uriaș de pe urma defrișărilor din țara noastră, prin încheierea unor contracte cu furnizori din România care taie lemn ilegal.