Tinerele familii cu copii mici din comuna Frătăuții Vechi vor avea la dispoziție o creșă. Primarul Antemie: „Sperăm ca această investiție să fie aprobată cât mai curând”

Tinerele familii din comuna suceveană Frătăuții Vechi care au copii mici nu vor mai trebui să apeleze la rude sau prieteni pentru a avea grijă de cei mici, ci îi vor putea duce la creşă, odată cu construirea viitoarei unităţi aflate în planul administraţiei locale. Potrivit edilului Cristinel Dinu Antemie, creşa va fi construită de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), în prezent proiectul aflându-se pe lista de sinteză.

„Avem multe familii care au copii mici, care în prezent îi duc la creșele din Rădăuți sau Gălănești. Această unitate pe care o vom construi va fi o gură de oxigen pentru tinerele familii din comuna noastră. Sperăm ca această investiție să fie aprobată cât mai curând, astfel încât să putem începe lucrările”, a spus primarul comunei Frătăuții Vechi, Cristinel Dinu Antemie.

Trebuie precizat că această creșă va fi amplasată în satul Frătăuții Vechi, la ieșirea spre municipiul Rădăuți. Creşa nZEB (near-Zero Energy Building) va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie şi apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi izolată termic, cu uşi şi geamuri izolante.

„Tot cu bani guvernamentali, atrași prin CNI, vom moderniza și extinde și Școala Măneuți, astfel încât și elevii de aici să beneficieze de condiții moderne și de confort în timpul orelor de curs”, a conchis primarul de la Frătăuții Vechi.