Toata ţara, sub avertizare meteo de ger, până joi dimineaţă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţă, o nouă avrtizare cod galben de intensificări ale vântului pentru sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. În aproape toată țara este în vigoare o informare de ger.

Potrivit ANM, codul galben afectează sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. Aici vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe. Pe litoral vântul va continua să prezinte unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri. Avertizarea este valabilă până la ora 23:00.

De asemenea, ANM transmite marți și o informare meteorologică de ger valabilă în toată țara. Astfel, vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21…-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16…-15 grade în estul Transilvaniei). Informarea meteorologică de ger este valabilă până joi, la ora 10.00.