Trei zile de sărbătoare în comuna Panaci. Primarul Vasile Cozan: „Vom avea mulți invitați de seamă”

Cetățenii comunei sucevene Panaci au parte de trei zile de sărbătoare. Primăria și Consiliul Local al comunei organizează în perioada 1 – 3 iulie Festivalul Șezătorii și Zilele comunei Panaci, evenimente ce se anunță a fi memorabile.

Primarul Vasile Cozan a prezentat programul manifesterărilor, precizând că vineri, 1 iulie, de la ora 12:00, se desfășoară competiția montană „Descoperă comuna Panaci”, iar de la ora 15:00 vor avea loc mai multe competiții de Paint Ball. După fiecare concurs vor fi premiați câștigătorii. Tot vineri, de la ora 21:00, cei prezenți vor lua parte la Cinema în aer liber.

„Vom avea câteva zile pline de evenimente frumoase pentru că tradițiile, folclorul  şi produsele noastre locale  fac parte din frumuseţea locurilor şi reprezintă o bună metodă de dezvoltare a turismului. La Ziua Comunei Panaci vom avea mulți invitați de seamă, vom premia cuplurile de aur și vom încerca să le oferim locuitorilor comunei noastre și nu numai cât mai multe motive să fie alături de noi”, a declarat primarul comunei Panaci.

În cea de-a doua zi, adică sâmbătă, 2 iulie, între orele 11:00 și 19:00, se va desfășura Gala Kick Boxing, iar de la ora 19:00 va avea loc Festivalul Șezătorii.

Programul continuă și duminică când participanții la evenimente vor putea lua parte la Slujba religioasă de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel „Catedrala Munților”, iar de la ora 12:00, când va fi deschiderea oficială, edilul de la Panaci îi va premia pe cei ce sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, dar și pe copiii din localitate care fac parte din Clubul Copiilor Vatra Dornei, filiala Neagra Șarului, alături de elevii Școlii Gimnaziale Panaci.

După premiere, pe scenă vor urca artiști populari și ansambluri ce vor întreține atmosfera. Este vorba despre Larisa Buzilă, Roxana Chiruță, Ansamblul „Busuiocul” din Republica Moldova, Teodora Negrea, Ansamblul „Flori de pe Dorna” din Poiana Stampei, Larisa Țugui, Angelica Flutur, Ansamblul „Baltagul” Monor, Pamfil Roată, Doina și Ciprian Petroaie, Cătălin Mihai Ciobanu, Dănuț Onoiu, Alexandru Norocel, Ansamblul „Muntenii Broștenilor”, Alessia și Darius Florean, Teodora Dumbravă, Anisia – Iuliana Răescu, Oana – Maria Irinaru și Cătălina Negrea – Baltaru și band-ul.

Tot duminică, la ora 22:00 va avea loc un impresionant foc de artificii, iar ulterior cei prezenți se vor putea bucura de Discotecă în aer liber.