Turiștii iubesc din ce în ce mai mult Crăciunul în Bucovina! Unitățile de cazare de aici, rezervate în proporție de 90%

Întrucât au rămas două luni până la Sărbătorile de Crăciun şi Revelion, planurile de vacanţă pentru această perioadă sunt în toi. Cei care au în plan să își petreacă sărbătorile de sfârșit de an în preajma prietenilor în una dintre cele mai frumoase zone din țară, Bucovina, ar trebui să se grăbească, deoarece multe din ofertele puse la dispoziţie de agenţiile de turism sau unităţile de cazare sunt aproape epuizate.

Turiştii sunt îmbiaţi cu bucate tradiţionale, vizite la mănăstiri, plimbări cu sănii trase de cai, masaj sau baie cu lapte şi miere.

Un sejur de Crăciun în Bucovina, una dintre cele mai căutate destinații de sărbători poate ajunge până la 3.500 de lei de persoană, pentru cinci zile all inclusive. Iar pentru Revelion, până la 4.500 de lei. Chiar și așa, multe pensiuni sunt deja ocupate.

Claudiu Brădățan, coordonator birou turism: „Structurile noastre de primire turistică au un grad de ocupare de peste 90% la Revelion și undeva la 85% pentru Crăciun.”

La pensiuni se fac deja pregătiri, momentan într-un peisaj de mirific de toamnă. Dacă va ninge, oaspeții se vor plimba și cu sania.

Marius Capverde, bucătar pensiune: „Oaspeții vor fi așteptați cu țuică, afinată, produse din abatorul propriu, mușchi file, slăninuță, cu  produse excepționale din stână. Lapte acru, salată de vinete, zacuscă făcută de noi și celebrele plăcinte, poale în brâu”.

Gheorghe Niță, propritar pensiune: „La noi în pensiune avem date chiar din luna august și Crăciunul, și Revelionul”.