Ultimul spectacol pentru patru dintre membrii Ansamblului „Florile Bucovinei” Rădăuți. Tinerii au murit în cumplitul accident de la Dorna Candrenilor

Cei cinci tineri implicați în teribilul accident de la Dorna Candrenilor erau membri ai Ansamblului Artistic „Florile Bucovinei” din Rădăuți. Tinerii se întorceau de la un festival ce a avut loc la Târnăveni, județul Mureș, și, din nefericire trei tineri, două fete și un băiat, au murit pe loc, iar un altul a încetat din viață la Spitalul Municipal Vatra Dornei. Cel de-al cincilea ocupant al mașinii se află la Spitalul Județean Suceava.
Este vorba despre Robert Ionel Mafteian, de 19 de ani, cel care a condus mașina, Maria Balan, de 26 de ani, Ioana Tiperciuc, de 18 ani și Andrei Pintilescu, de 31 de ani, care a decedat la unitatea spitalicească din Vatra Dornei.
La Spitalul Județean se află Ștefan Tanasiev, de 29 de ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității spitalicești, acesta  este stabil și conștient, însă a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, traumatism la nivelul umărului stâng si al genunchiului drept. Bărbatul a rămas internat în Secția Chirurgie Maxilofacială.

Reamintim că la data de 21 august 2023, la ora 03:35, un tânăr în vârstă de 19 de ani din comuna Dornești, în timp ce conducea autoturismul (prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă), circulând pe DN 17 din com. Dorna Candrenilor, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate.

În urma producerii evenimentului a rezultat decesul conducătorului auto și a două pasagere din autoturism, de 18 și 26 de ani din localitățile Rădăuți și Marginea.

Alți doi pasageri, bărbați, au fost preluați și transportați la Spitalul mun. Vatra Dornei.
Din păcate, unul dintre pasageri, un bărbat de 31 de ani din comuna Frătăuții Vechi, a decedat la unitatea medicală.
Celălalt bărbat pasager în autoturism, în vârstă de 29 ani din mun. Rădăuți a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că șoferul avea permis de conducere valabil.

„IPJ Suceava transmite condoleanțe familiilor îndoliate”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.