Totuși, acest proiect derulat în perioada 5 decembrie- 26 decembrie are în centrul atenției implicarea comunității în acțiuni de voluntariat, într-un mod ușor de accesat și care îmbină, în mod unic, cauze sociale aparent diferite.
Coordonatorii au fost 26 de cadre didactice (profesori) și elevi din 22 de clase care au fost spiriduși pentru cele 18 familii. Coordonatorii proiectului au precizat că în perioada amintită în cadrul atelierului de creație au fost confecționate diverse obiecte din produse reciclabile, brazi împodobiți cu produse reciclabile, dar au fost strânse donații pentru familiile aflate în dificultate.
„Copiii împreună cu profesorii coordonatori au donat brazi împodobiți cu produse reciclabile, familiilor nevoiașe din zona limitrofa a Sucevei, aducând bucurie și speranța în sufletele copiilor. Produsele reciclabile au fost prezentate la târgul de Crăciun, desfășurat în incinta școlii. Donațiile, mobilizarea copiilor a fost nemaipomenită în a dărui o bucurie copiilor proveniți din familii aflate în dificultate.
Parteneriatul cu diferite instituții din Suceava, nu a fost decât un mijloc de a oferi suport și curaj, în a derula acest proiect. DAGSPC ne-a oferit informații despre nevoile acestor familii, tocmai pentru a oferi bucurie. Palatul copiilor ne-a ajutat cu profesori care au derulat ateliere pentru a confecționa produse reciclabile de împodobire”, au precizat organizatorii evenimentului caritabil.
Creativitatea, originalitatea copiilor cât și a părinților au fost premiate în cadrul unui concurs desfășurat în data de 16 decembrie, unde a fost premiat „Cel mai frumos brad”.