Top 10 parfumuri preferate pentru sărbători

Găsirea parfumului care să ți se potrivească perfect este o operațiune asemănătoare celei de a căuta perechea ideală de pantofi sau ceasul mult visat. Există o mulțime de opțiuni disponibile, în ambalaje fanteziste, care s-ar putea potrivi cu o anumită ocazie sau stare de dispoziție. Și, la fel ca în povești, va trebui să săruți o mulțime de proverbiale broaște, adică să adulmeci o mulțime de mirosuri mai mult sau mai puțin plăcute, pentru a obține acel moment de basm. Pentru că alegerea unui parfum nu ar trebui să fie o bătaie de cap, lasă-te purtat de parfumurile din topul de mai jos. Iar la final, alege pentru tine sau pentru cel drag ție aroma, mirosul, parfumul, colonia ori apa de toaletă care te inspiră cel mai mult!

Top 5 parfumuri de damă 

Good Girl, by Carolina Herrera

Acest parfum floral de la Carolina Herrera e puternic: amestecul seducător de tuberoză, iasomie și boabe de tonka este floral, dar proaspăt și modern și nu are nimic de fetiță în el. Lăsând deoparte numele, acest parfum este în întregime feminin și sexy, cu un S mare.

White Tea, Eau de Parfum, by Elizabeth Arden 

Este ușor să fii cuprins de haosul sărbătorilor (și nu numai, chiar și al vieții de zi cu zi). Acest parfum întruchipează calmul și bucuria de a te răsfăța cu plăceri simple, așa că este ideal pentru a fi purtat în zilele în care, în sfârșit, îți faci timp pentru tine. Notele includ apă de trandafiri reciclată, ceai mate și boabe de tonka.

Bella‘s Bouquet, by Oscar de la Renta

Frumusețea buchetului Bellei, oferit de Oscar de la Renta, este că aceste flori nu vor pieri într-o săptămână. Inspirat de o grădină înflorită, parfumul este alcătuit din note de frunze de bambus, pară suculentă, iasomie, ulei esențial de magnolie, trandafir, lemn de santal, ulei esențial de lemn de cedru și boabe de tonka. Feminin, delicat și floral: parfumul perfect pentru a te cuceri.

Jimmy Choo, Eau de Parfum

Acest parfum întruchipează marca Jimmy Choo: este sexy, „glamorous“ și seducător. În centrul parfumului se află o minunată orhidee tigru profundă și exotică. Persistența parfumului este oferită de alăturarea de caramel dulce și paciuli indonezian, care lasă o amintire subtilă și senzuală pe piele.

Lost Cherry, by Tom Ford

Puternic, cu arome de mosc și atât de misterios, acest parfum se potrivește pentru toate ocaziile speciale din calendarul tău. Amestecul său de note de cireșe negre, boabe de tonka și migdale îi conferă o aromă asemănătoare lichiorului, fără a fi deloc dulce sau copleșitor.

Top 5 parfumuri de bărbați

Chanel Bleu by Chanel

Proaspăt, curat și senzual, acest parfum bărbătesc de la Chanel include note de citrice, labdanum, lemn de santal și cedru. Poate trece cu ușurință de la zi la noapte, iar delicatul subton de mosc îl face perfect pentru o întâlnire cu persoana iubită.

Sauvage, by Dior

Inspirat de natură și de materiile sale prime, acest parfum de la parfumierul casei Dior, François Demachy, este pământesc și lemnos. Notele calde de bergamotă, piper și lemn de chihlimbar te duc cu imaginația într-un peisaj de deșert, dar parfumul poate fi purtat și în plină iarnă, datorită finisajului său rafinat.

Karl Lagerfeld for Him

Cu acest parfumul proaspăt, ce combină notele citrice cu cele de lavandă, Karl Lagerfeld reușește să ofere un parfum care nu se lasă ușor uitat. Notele de deschidere sunt completate armonios de aromele de măr verde suculent și violete parfumate, lemn de santal și chihlimbar, care oferă căldură și masculinitate.

Gentleman, by Givenchy

Sticla parfumului Gentleman de la Givenchy aduce un omagiu codurilor elegante pe care Hubert de Givenchy le-a stabilit. Această apă de parfum pământească și lemnoasă poate fi o idee simplă pentru utilizarea de zi cu zi. Include note cheie de pere, lavandă și paciuli – creând un amestec unic de prospețime, dar și de profunzime.

H24, by Hermès

Un parfum strălucitor, vesel, citric, parfumul Hermès H24 este considerat primul parfum creat de casa Hermes pentru „bărbatul contemporan”. Sunt prezente note de salvie, narcisă și lemn de trandafir. Este perfect pentru primăvară și vară, în special, deși lemnul de trandafir încălzit îl face un favorit pe tot parcursul anului.

Un lucru este cert: parfumul tău ar trebui să-ți reflecte personalitatea și să te ajute să te simți minunat zi de zi, chiar și atunci când faci cele mai banale activități. Parfumul este o stare de spirit, deci poartă-l cu zâmbetul pe buze!

Sursa foto: Shutterstock