Un bărbat beat din Sadova s-a răsturnat cu mașina la Vatra Moldoviței

Luni, 7 noiembrie, în jurul orelor 14:10, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Vatra Moldoviței, sat Paltinu, au observat autoturismul marca VW CADDY, care se afla răsturnată pe cupolă în afara părții carosabile pe directia de mers Vatra Moldoviței către Sadova.

Lucrătorii de poliție au oprit autospeciala de poliție și au identificat o persoană de sex masculin în interiorul autoturismului, iar, la solicitarea oamenilor legii, acesta s-a conformat și a ieșit din masină, fără a prezenta leziuni, fiind singur în mașină.

Cu ocazia legitimării, s-a stabilit că la volanul autoturismului marca VW KADDY, se afla  Ichim C. de 63 ani domiciliat în comuna Sadova.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, lucrătorii de poliție au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcootest rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal C-lung Moldovenesc, unde, după ce și-a exprimat consimțământul scris, i s-au prelevat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cu respectarea prevederilor legale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.