Un bărbat beat din Vatra Dornei s-a proptit cu mașina într-un indicator rutier, în comuna Sadova

Duminică, 24 septembrie, în jurul orei 07:16, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorîta, au fost sesizați de către personalul de serviciu din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, precum că dinspre municipiul Vatra Dornei spre municipiul Câmpulung Moldovenesc se deplasează o mașină marca Mercedes Benz, conducător auto posibil sub influența alcoolului sau drogurilor.

În continuare s-a procedat la căutarea autoturismului în cauză, acesta fiind identificat pe raza comunei Sadova,  pe DN 17 A, avariat în șanț pe partea dreaptă a drumului. La fața locului a fost identificat și Mihai M., din municipiul Vatra Dornei, proprietar al autoturismului în cauză.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că la data de 24.09.2023, în jurul orei 07:16  Mihai M., a condus auto marca Mercedes Benz, din municipiul Vatra Dornei spre comuna Vatra Moldoviței, iar când a ajuns pe raza comunei Sadova, pe DN 17 A, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului și a intrat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului, producând avarierea autoturismului și a unui indicator rutier. În urma evenimentului nu s-au produs victime omenești.

Întrucât șoferul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea s-a procedat și la testarea cu aparatul drugtest din dotare, rezultatele fiind negative la toate substanțele.

Având în vedere rezultatul testării cu etilometrul, susnumitul a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării de brobe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool din sânge.

În cauză a fost  întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.