Un bărbat din Dorna Arini și-a petrecut noaptea în arest, după ce a condus beat și fără permis

Luni, 2 ianuarie 2023, în jurul orei 2305, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, acționând în baza planului de acțiune pe linie de consum de alcool și substanțe psihoactive, a oprit pentru control autoturismul marca Mitsubishi.

Procedând la verificarea conducătorului autovehiculului, au constatat este vorba despre un bărbat din comuna Dorna Arini, iar în urma interogării bazelor de date la care are acces Poliția Română, a reieșit că are permisul de conducere ANULAT.

Deoarece prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul mun. Vatra Dornei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Având în vedere cele constatate a fost întocmit dosar de cercetare penală, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

În urma administrării probatoriului, prin Ordonanţa organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din data de 03.01.2023 s-a dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 de ore, urmând ca în data de 03.01.2023 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.