Un bărbat din Sasca Mică și-a pierdut viața în casa cuprinsă de flăcări

Joi, 4 ianuarie 2024, în jurul orei 2:00, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar Cornu Luncii, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Sasca Mică, comuna Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, casa de locuit, construită din lemn, ardea generalizat, existând pericolul de propagare la un adăpost de animale, aflat în imediata apropiere.

După localizarea incendiului, pompierii militari au pătruns în interiorul locuinței, unde, din nefericire, a fost identificat trupul carbonizat al proprietarului (în vârstă de 73 de ani).

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost jarul căzut din soba cu acumulare de căldură.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:40, iar pompierii au salvat adăpostul de animale.

„Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

Sobe (centrale termice) cu şi fără acumulare de căldură

          – pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor va fi protejată cu o tablă de dimensiunile 50×70 centimetri, asigurând astfel protecţia faţă de căderea accidentală a jarului sau a lemnelor aprinse;

– sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

          – focul din sobe va fi supravegheat în permanenţă;

          – nu lăsaţi copiii să alimenteze soba;

          – evitaţi supraîncălzirea sobelor;

          – nu se va încărca soba cu lemne pe parcursul nopţii.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, mr. Alin Găleată.