Un centru de colectare prin aport voluntar a deșeurilor de toate tipurile va fi construit în comuna Frătăuții Vechi

Un centru de colectare prin aport voluntar (CAV)  va fi construit în comuna suceveană Frătăuții Vechi. Anunțul a fost făcut de către primarul Cristinel Dinu Antemie, care a subliniat că investiția, care se ridică la peste 3,8 milioane de lei, va fi realizată cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Edilul a precizat că a semnat deja contractul de finanțare, iar imediat ce vor fi îndeplinite toate procedurile legale vor fi demarate și lucrările.

Primarul de la Frătăuții Vechi a adăugat că acest centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.

„Centrul va fi construit într-o zonă nelocuită, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care 1.800 de metri pătrați vor fi destinați platformei betonate, iar restul vor fi destinați spațiului verde. Acest proiect contribuie semnificativ la protejarea mediului înconjurător, întrucât oamenii vor avea unde arunca toate deșeurile, indiferent de natura lor”, a spus primarul comunei Frătăuții Vechi, Cristinel Dinu Antemie. 

Trebuie precizat că, tot prin PNRR, în comuna Frătăuții Vechi vor mai fi realizate încă două investiții importante pentru comunitate, respectiv modernizarea și eficientizarea energetică a Căminului Cultural Măneuți și dotarea unităților școlare cu mobilier și aparatură de ultimă generație.