Un cioban şi oile sale au murit loviţi de fulger, după o furtună puternică

Vremea extremă face noi victime. Un cioban a fost ucis de fulger alături ce cele peste 50 de oi. Echipajele salvamont și de poliție l-au căutat toată noaptea.

Un cioban a fost găsit decedat de salvamontiştii gorjeni, după ce a fost lovită de fulger, în urma unei acţiuni care a avut loc noaptea trecută.  Tragicul eveniment a avut loc în Munţii Parâng, Vârful Reciu, punct Piatra Argilelor/GJ – IPJ Gorj.

Potrivit poliției, o femeie a sesizat autoritățile despre faptul că soțul său, în vârstă de 58 ani, a plecat în dimineața zilei de 3 iulie 2022, cu animalele la pășunat și nu a mai revenit, animalele întorcându-se singure. 

Apelul a fost preluat de Salvamont Hunedoara care a transmis intervenția Salvamont Gorj, fiind mai aproape de locul producerii evenimentului. 

Echipele salvamont și de poliție ajunse la fața locului au constatat că bărbatul și aproximativ 50 de oi fuseseră lovite de fulger. 

Trupul bărbatului decedat a fost coborât în zona localității Bumbești-Jiu de echipele salvamont, relatează realitatea.net.