Un copil de patru ani a căzut de la etajul unei case în construcții din Zamostea

Duminică, 17 septembrie 2023, în jurul orei 09.00, printr-un apel la 112 a fost sesizat faptul că un copil în vârstă de patru ani a căzut de la etaj. La data de 15 septembrie 2023, soții L.C. și I.C., împreună cu fiul lor, s-au deplasat în comuna Zamostea, la imobilul unei rude.

În ziua de 17 septembrie, în timp ce minorul se juca la etajul I, în imobilul aflat în construcții, la un moment dat acesta a coborât pe scările ce nu erau prevăzute cu balustradă, ocazie cu care s-a dezechilibrat și a căzut la nivelul solului de la înălțimea de aproximativ doi metri. Atunci, tatăl copilului a sunat la 112 și a solicitat intervenția unui echipaj medical.

Până la sosirea echipajului de ambulanță la fața locului, părinții micuțului s-au deplasat cu acesta, care se afla în stare de conștiență, cu autoturismul proprietate spre municipiul Suceava, cu intenția de-a se intersecta pe drum cu echipajul medical.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Ioan Cel Nou”, copilului i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate, stabilindu-se diagnosticul preliminar ”contuzionat ușor prin cădere accidentală de la înălțime”. Copilul a rămas internat.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.