Un portughez care transporta ilegal butelii cu freon, prins de polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Vicovu de Sus cercetează o persoană de cetățenie portugheză în mașina căreia au fost descoperite 9 recipiente cu freon, acestea fiind ulterior ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Azi, 13 mai a.c., în jurul orei 1.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, o persoană de cetățenie portugheză, în vârstă de 44 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz Vito, înmatriculat în Ucraina.

În urma efectuării unui control amănunțit, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, în bagajele personale ale cetățeanului, ascunse 9 recipiente cu agent refrigerant (freon).

Recipientele cu freon, în valoare de 2.150 lei, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transport și tranzit de substanțe și preparate periculoase.