Un preot din Giurgiu, reţinut după ce a fost prins masturbându-se în maşină, în apropierea unui liceu

Un preot din Giurgiu a fost reţinut de poliţişti, după ce a fost prins masturbându-se în maşină în apropierea unui liceu din oraş.

Un tânăr de 18 ani l-a văzut pe bărbat în timp ce „exercita acte sexuale explicite” şi a sunat la 112. Oamenii legii l-au identificat pe individul de 48 de ani şi l-au reţinut pentru 24 de ore.

Ce spun poliţiştii

La data de 11 ianuarie a.c., ora 09.25, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin apel 112, de către un tânăr, de 18 ani, din localitatea Stănești, județul Giurgiu, cu privire la faptul că, un bărbat a exercitat acte sexuale explicite, într-un autoturism, staționat în fața unei societăți comerciale, din municipiul Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză, ca fiind un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Giurgiu.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri a fost reținut, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Giurgiu.

Suspendat din funcţie

La rândul său, Episcopia Giurgiu a anunţat că preotul a fost suspendat din funcţie până la finalizarea investigaţiei. „Ținând cont de gravitatea acuzațiilor referitoare la comportamentul indecent, Chiriarhul a dispus suspendarea sus-numitului preot, până la finalizarea anchetei desfășurate de către organismele abilitate.

Episcopia Giurgiului se va adresa, în scris, Inspectoratului Județean al Poliției Giurgiu, solicitând punerea la dispoziție a probelor din dosar, în vederea trimiterii sus-numitului în judecata Consistoiului Eparhial dacă rezultatul audierilor aflate în desfășurare vor impune acest lucru. Totodată, cel în cauză va fi convocat de urgență la sediul Protoieriei Giurgiu pentru declarații”, scrie observatornews.