Un primar din Bacău a tăiat din salariul său și al angajaților pentru a avea bani de investiții

Primarul comunei Gura Văii, județul Bacău, a anunțat pe Facebook că a decis să taie toate salariile din primărie, inclusiv al său, pentru a avea destui bani de proiecte și investiții.

„Vremurile grele cer măsuri disperate” a anunțat edilul.Primarul comunei Gura Văii, județul Bacău, a anunțat că măsura se aplică din acest an, iar angajații primăriei vor avea salarii diminuate, după ce Consiliul Local a a aprobat o inițiativă a primarului localității.

Primarul Silviu Tinei și-a diminuat indemnizația, cu 20%, la fel ca viceprimarul.

”Implicit, în virtutea Codului Administrativ, și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local. Totodată, în cursul anului 2023, în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale dar nejustificate”, a anunțat Silviu Tinei.

Cu banii economisiți, primarul vrea să facă mai multe investiții pentru comună printre care alimentarea cu apă, extindere rețea apă potabilă, proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare a apei menajere și modernizarea rețelei de apă potabilă, modernizare iluminat public, modernizare infrastructură rutieră și sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, scrie psnews.ro.