Un renumit antrenor de la un club sportiv din Botoșani, acuzat că a agresat sexual două sportive minore. A fost plasat sub control judiciar

Un reputat antrenor de la Secţia de Haltere a Clubului Sportiv Botoşani este anchetat pentru că ar fi agresat sexual două sportive minore. Antrenorul, care a adus de-a lungul anilor zeci de medalii de la competiţii naţionale şi internaţionale a fost plasat deja sub control judiciar pentru două luni. 

Totul a ieşit la iveală în urma unei acţiuni preventive pe tema agresiunii, desfăşurate de jandarmii din Botoşani. Evenimentul a avut loc la clubul sportiv, la începutul lunii octombrie. Sportivii au fost îndemnaţi să spună dacă se confruntă cu probleme de acel gen. Două fete au rămas în sală la finalul întâlnirii şi au semnalat un comportament inadecvat din partea unui antrenor. Una dintre ele s-a plâns că a fost pipăită, iar cealaltă că a fost sărutată de acelaşi individ.

Poliţia a fost imediat sesizată şi s-a deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală. Antrenorul a respins acuzaţiile şi a specificat că fetele au interpretat greşit nişte gesturi, care nu ar fi avut de fapt o conotaţie sexuală. Conducerea clubului spune că este prima astfel de plângere împotriva antrenorului care a obţinut rezultate foarte bune. Bărbatul este acum în concediu de odihnă, iar pe perioada anchetei nu are voie să se apropie de club, dar nici să ia legătura cu sportivele sau cu martorii din dosar, scrie observatornews.ro.