Un șofer beat din Moara s-a luat la întrecere cu polițiștii

Vineri,  13 ianuarie 2023, ora 20.40 în timp ce lucrători din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier în intersecția str. Imașului cu str. Ion Irimescu de pe raza satului Moara Carp, comunei Moara, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Dacia Logan.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, neoprind la semnalul regulamentar de oprire făcut de către polițistul rutier din afara autospecialei de poliției.

S-a procedat la urmărirea autoturismului care a virat dreapta pe str. Ponoare din aceeași localitate, oprind autoturismul fiind ajuns de către polițiști și oprind la un moment dat pe partea dreaptă a străzii.

La volanul mașinii a fost identificat Vasile B., din sat Moara Carp, comuna Moara, care a înmânat permisul de conducere, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare a autoturismului.

Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei pentru neoprirea la semnalele regulamentare de oprire ale polițistului.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.