Un șofer de mașină electrică ar putea să plătească o factură medie de 5.500 lei, conform ANRE

Se pare că zâmbetul celor care conduc mașinile electrice urmează să dispară în scurt timp pentru simplul fapt că prețul energiei electrice va atinge cote incredibile pentru perioada următoare. Și că șocul să nu fie prea mare, ANRE a pus la dispoziția șoferilor un configurator online al consumului casnic de kwh pe lună care trebuie să-ți arate prețul facturii finale.

Noi am pus un consum mediu de 500 kwh pe lună în județul Ilfov pentru că aceasta este media unei case care utilizează o mașină electrică, iar rezultatul este de-a dreptul șocant, notează autolatest.ro.

Cea mai ieftină ofertă este cea de la Hidroelectrica care te taxa conform contractului cu 0.69 kwh, adică cu suma de 344 lei.

Această este pur orientativă asemenea celor mai ieftine asigurări RCA, pentru că media facturii în calcului ANRE este o factură de 1.500 lei pe lună. Adică, contravaloare a 160 de litri de motorină cu care o mașină modernă precum Logan 1.5 dCI poate parcurge peste 2.500 km lunar fără probleme.

Fanii electricelor vor spune că mașină consumă motorină separat de casă, însă ANRE spune că un consum casnic normal în România fără mașină electrică la priză intră în Ordonanța de Urgență care reduce factura până la o valoare medie de 73 lei!

CEA MAI SCUMPĂ FACTURĂ ESTE LA ENERGA 100% VERDE

Și dacă tot ești fan al electrificarii forțate a României poți alege de acum și un furnizor de curent 100% ECO care provine din energie regenerabilă, însă atunci factura ta la curent va ajunge și la 5.500 lei pe lună, sau 1.100 euro pe lună.

Citeşte aici articolul integral.