Un sucevean de 72 de ani, prima victimă a gripei, din acest sezon rece. Bărbatul a murit la Spitalul Județean

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat, joi, 12 ianuarie, primul deces în acest an din cauza gripei în acest sezon rece. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Budeanu, primul deces de gripă din acest sezon rece, identificat cu test rapid la Spitalul Județean Suceava, a fost înregistrat la o persoană în vârstă de 72 ani.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici, a declarat că în data de 07 ianuarie s-a prezentat la UPU un pacient de 72 de ani din mediul rural cu antecedente cardiovasculare importante prezentând insuficientă respiratorie severă, motiv pentru care s-a decis protezarea căii respiratorii prin intubaţie orotraheală.

„În urma investigaţiilor s-a constatat că pacientul avea gripă tip A complicată cu bronhopneumonie. Pacientul a fost internat pe secţia de Boli Infecţioase în ATI dar cu toate eforturile medicilor acesta a decedat în ziua următoare”, a precizat medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al SJU Suceava.