Un tânăr fără permis din Vama s-a dat drept altcineva pentru a-i păcăli pe polițiștii care l-au oprit în trafic

Marți, 17 ianuarie, în jurul orei 20.00, lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc au observat un autoturism marca Mercedes-Benz, care a ieșit din stația peco „SOCAR”.

Întrucât, la vederea autospecialei de poliție, conducătorul auto s-a panicat și plecat în viteză de pe loc, polițiștii au efectuat un semnal regulamentar de oprire, iar conducătorul autoturismului a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile. Acesta a prezentat pentru control doar certificatul de înmatriculare al autovehiculului, iar în legătura cu celelalte documente a precizat că nu le are asupra sa. Având în vedere aceste aspecte i s-a solicitat conducătorului auto să se legitimeze, ocazie cu care acesta a spus că este un tânăr de 20 ani din comuna Vama.

Au fost efectuate verificări în bazele de date însă, întrucât existau suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, deoarece aspectul fizic din poză nu corespundea cu aspectul fizic al persoanei oprite, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, stabilind că persoana oprită este un alt tânăr de 20 ani cu domiciliul în comuna Vama. În legătură cu dreptul de conducere s-a stabilit că acesta figurează avand dreptul de conducere „CU RESTRICTII – SUSPENDAT”.         

 În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat dreptul de conducere al coducătorului auto este “Cu restricții suspendat”, acesta i s-a adus la cunoștință că i se va întocmi dosar de cercetare penală și că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în suma de 1305 lei.