Un tânăr șofer din Ostra a intrat cu mașina într-un stâlp, la ieșire din Stulpicani

Duminică, 18 februarie, în jurul orelor 17:30, lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului au fost sesizaţi de către lucrătorii Poliției Orașului Frasin, cu privire la faptul că la ieșire din localitatea Stulpicani a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat la faţa locului, iar în urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate, au stabilit următoarele:

În ziua de 18.02.2024, în jurul orelor 16.50, Mihai T. de 19 de ani, din comuna Ostra,  în timp ce conducea autoturismul  pe DJ177A, în interiorul localității Stulpicani, având direcția de deplasare Ostra către Frasin, într-o curbă la dreapta, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând pe contrasens a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a sensului de deplasare,  acroșând cu partea laterală dreapta stâlpul de susținere a cablurilor electrice de pe marginea drumului.

În urma impactului a rezultat vătămarea usoară a conducătorului auto, care a fost transportat de către echipajul SMURD la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, iar în urma îngrijirilor medicale i s-a stabilit următorul diagnostic: „contuzie umăr stâng”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemena, s-a procedat la testarea susnumitului cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face Mihai T. care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă, carosabilul fiind umed.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, (autoaccidentare) faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1, din C.P.