Un turist român a murit în Grecia

O vacanță în Grecia s-a încheiat tragic pentru un român. Bărbatul a murit în apele insulei Lefkada după ce barca în care se afla alături de câțiva prieteni a fost răsturnată de o furtună violentă, conform realaitatea.net. Se pare însă că victima băuse și nu știa să înoate, notează adevarul.ro.

Cele nouă persoane au fost date dispărute mai multe ore. Ele închiriaseră o barcă, dar vremea urâtă și curenții puternici i-au purtat mult prea departe de malul din Kefalonia. Echipajele au fost alertate de urgență, iar proprietarul ambarcațiunii împreună cu echipaje de salvare au plecat imediat în căutarea celor dispăruți.

După ce au fost găsite primele cinci victime care se aflau în stare stabilă, căutările au continuat. În cele din urmă, au fost recuperați și ceilalți patru români, însă unul dintre ei nu a mai putut fi salvat.

Echipajele de prim-ajutor au încercat zeci de minute să-l resusciteze pe bărbat, însă fără nicio șansă. Acesta nu a răspuns manevrelor medicale, iar în cele din urmă a fost declarat mort. Din primele informații, acesta ar fi băut și nu știa să înoate.