Una dintre cele mai moderne grădinițe, inaugurată la Stroiești

Preșcolarii din comuna suceveană Stroiești au început noul an școlar în casă nouă, iar bucuria lor a fost cu atât mai mare, cu cât au pășit încântați și sfioși în noile săli de grupă moderne, colorate și dotate cu mobilier nou. Bucuria copiilor, dar și a cadrelor didactice se datorează unei ample investiții făcute de către Primăria Stroiești, în parteneriat cu Ministerul Educației. Este vorba despre noul corp al Grădiniței cu Program Normal Stroiești, obiectiv realizat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii școlare”, apel POR/10/2018/10/10.1a/APC/7REGIUNI.

Deschiderea anului școlar a debutat cu o slujbă de sfințire a noului corp al Grădiniței, săvârșită de preoții Druță Ioan de la Parohia Stroiești I, Hapca Gheorghe de la Parohia Stroiești II și Rusu Toader, cadru didactic al școlii stroieștene.

De altfel, la inaugurare, la invitația  primarului Mihai Senic și a directorului Maria Ciuc, au luat parte și membrii Consiliului Local Stroiești, reprezentanții instituțiilor din localitate, profesorii școlii, părinții și preșcolarii care au tăiat, cu emoții vădite, panglica de inaugurare.

„Preșcolarii vin în casă nouă pentru a învăța de la educatori cele mai frumoase lucruri și, bineînțeles, să ajungă oameni de nădejde ai comunității noastre. Investiția a fost demarată în anul 2018 printr-un proiect mai mare, derulat  în parteneriat cu Ministerul Educației, prin care s-au construit trei grădinițe noi în județul Suceava, respectiv în Cajvana, Stroiești și Iacobeni. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, am avut parte de un constructor serios, iar anul acesta am reușit să recepționăm investiția și să o dăm în folosință pentru a-i bucura pe toți cei care își desfășoară activitatea aici. Vreau să mulțumesc Consiliului Local și doamnei director pentru buna colaborare. Urez succes tuturor preșcolarilor și cadrelor didactice în noul an școlar!”, a transmis primarul Mihai Senic, la deschiderea noului an școlar.

De cealaltă parte,  directorul Școlii Gimnaziale Stroiești, prof. Maria Ciuc, a mulțumit autorităților locale pentru noua investiție. Totodată, aceasta a urat educatoarelor și preșcolarilor bucurii, sănătate și succes în noul an școlar.

Potrivit edilului, corpul Grădiniței cu Program Normal Stroiești este alcătuit din trei săli mari de grupă, dotate cu băi și dușuri proprii, cabinet medical, cancelarie, săli anexă, un hol-aulă impresionant și centrală proprie. Mihai Senic a mai spus că  în perioada următoare se va amenaja magazia de lemne și un spațiu de joacă.