Urmează sfințirea noii Biserici din Poiana Stampei. Ce a fost cenușă, astăzi este un impresionant edificiu

Comunitatea din Poiana Stampei se pregătește de un moment mult așteptat, la care au contribuit mulți oameni și care se dorește a fi și unul de neuitat: sfințirea noii Biserici din localitate.

În luna februarie a anului 2015, Biserica de secol XIX din Poiana Stampei, monument istoric, a ars în urma unui puternic incendiu, iar de atunci și până astăzi cea mai importantă misiune a oamenilor și, mai ales, a administrației locale a fost ca din cenușă să renască o nouă Biserică.

Și, prin Voia Lui Dumnezeu, acest lucru s-a întâmplat, iar astăzi comuna Poiana Stampei găzduiește o biserică deosebită, atât ca pictură, cât și ca arhitectură, este un locaș de cult pe care cei care l-au văzut l-au asemuit cu o adevărată catedrală.

Pe data de 23 iulie 2023 va avea loc sfințirea acestui edificiu, iar asta va aduna la Poiana Stampei oameni de peste tot și, totodată, un impresionant sobor preoțesc.

IPS Andrei Andreicut, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Episcopul Basarabiei de Sud, PS Veniamin sunt ierarhii care vor săvârși slujba de sfințire a Bisericii „Mihail și Gavriil” din comună.

„Cu toții așteptăm această zi ce va intra în istoria vremii pentru comunitatea din Poiana Stampei. Am sperat la acest moment, încă de pe atunci, de când necazul s-a năpustit asupra bisericii, iar acum că se întâmplă și că atât de frumos a orânduit Dumnezeu să se desfășoare lucrurile, prin oamenii pe care i-a trimis alături de noi, suntem cu toții emoționați și nerăbdatori.

23 iulie 2023 va fi un moment istoric și știu că vom simți cu toții acest lucru”, a declarat primarul Viluț Mezdrea.

Noua Biserică din comuna Poiana Stampei a fost construită cu bani de la bugetul local al comunei, cu ajutor de la Guvernul României și, mai ales, cu donațiile celor care au dorit să își scrie numele pe lista cu fapte bune a Cerului. A fost o muncă susținută de echipă, în tot ce a însemnat construcție, arhitectură, pictură, iar un rol important în coordonarea lucrărilor l-a avut și viceprimarul Vladimir Popescu.

„Le suntem tuturor recunoscători. Bunul Dumnezeu să răsplătească dragostea ctitorilor, donatorilor și a tuturor celor care ne vor trece pragul pentru rugăciune”, a mai declarat primarul Viluț Mezdrea.