USV scoate la concurs mai bine de 6000 de locuri. Înscrierile încep pe 10 iulie

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) anunță că începând cu data de  10 iulie demarează concursul de admitere 2023 pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat, la toate cele 11 facultăţi.

În acest an, USV va oferi candidaților din regiunea de nord-est, care doresc să își înceapă sau să își continue studiile universitare, un total de 6000 de locuri repartizate pe cele peste 120 de programe de studiu la nivel de licență, masterat, doctorat, post-doctorat și formare continuă. Din totalul de locuri scoase la concurs, aproape jumătate sunt bugetate.

În ceea ce privește studiile de licență, universitatea îi informează pe viitorii candidați că USV și-a continuat politica de actualizare, diversificare și adaptare a ofertei educaționale la noile contexte economice și sociale.

Astfel, pentru sesiunea iulie 2023,  vor fi disponibile 3.398 de locuri pentru studii de licență ZI, din care 1.840 sunt locuri bugetate, la această categorie intrând și cele 440 de locuri pentru românii de pretutindeni, și 1.558 de locuri cu taxă. Tot pentru studii de licență, însă la ID, unitatea superioară de învățământ scoate la concurs 455 de locuri cu taxă.

În ceea ce privește studiile masterale, universitatea suceveană pune la dispoziția viitorilor masteranzi 1.761 de locuri, din care 937 fără taxă, la această categorie intrând și cele 197 de locuri pentru românii de pretutindeni, și 824 de locuri cu taxă.

La conversie profesională sunt disponibile 270 de locuri, din care 100 sunt destinate specializării Pedagogia învățământului școlar și preșcolar.

Pentru studiile de doctorat, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava scoate la concurs 127 de locuri. Dintre acestea 74 sunt cu taxă, iar 53 sunt bugetate. Ca și în cazul celorlalte programe de studii și la doctorat 15 dintre locurile bugetate sunt destinate românilor de pretutindeni.

Trebuie precizat că unitatea superioară de învățământ pune la dispoziția candidaților proveniți din sistemul de protecție socială 11 locuri bugetate, iar pentru persoanele cu cerințe educaționale speciale/ dizabilități au fost alocate 5 locuri bugetate pentru licență și alte 5 locuri pentru studiile de master. Aceste locuri bugetate sunt valabile atât în sesiunea din iulie, cât și în cea din septembrie.

Procesul de admitere 2023 se va desfăşura în perioada 10-17 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde există probe, și între 10 și 18 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe. Pe data de 18 iulie vor fi susținute probele, iar pe 19 iulie se vor afișa primele rezultate. Pe 20 iulie, până la ora 12:00, pot fi depuse eventualele contestații, iar în aceeași zi vor fi și soluționate.l

Înmatriculările se vor putea face în perioada 21-27 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), iar afișarea rezultatelor finale va avea loc în data de 28 iulie.

Sesiunea a doua de admitere se va desfășura în perioada  4-8 pentru specializările unde nu există probe, și 4-11 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de19 septembrie, perioada de înmatriculări fiind cuprinsă între 14 și 19 ale lunii.

În ceea ce privește studiile de doctorat, înscrierile din sesiunea de admitere din vară vor avea loc între 10-14 iulie, iar cele din sesiunea de toamnă între 4-8 septembrie.