Val de aer cald în România, după care urmează ploi şi vijelii. Prognoza meteo pentru prima săptămână a lunii mai

Este vremea foarte frumoasă luni, cu maxime între 15 și 25 de grade Celsius, şi rămâne destul de caldă și în perioada care urmează.

Vor fi astăzi 22 de grade la Oradea și Timișoara, 21 de grade la Drobeta, 19 grade la Sibiu, 17 la Brașov şi Miercurea Ciuc.

Sunt prognozate 15 grade la Suceava, 18 la Iași și 19 la Galați, iar la Constanța 18 grade, o vreme foarte frumoasă astăzi la malul mării, însorită și cu un vânt ce slăbește în intensitate comparativ cu zilele precedente.

Se vede un aer cald în țara noastră, acest val de căldură acționează mai intens în zona vestică a țării, acolo se vor înregistra astăzi cele mai ridicate temperaturi ale zilei.

În Capitală vor fi 21 de grade cu un aspect plăcut al vremii, așa cum s-a întâmplat și ieri. 22 de grade sunt anunţate pentru mâine, iar de miercuri temperaturile încep să mai scadă, undeva la 17 grade, maxima de miercuri, scrie antena3.ro.

De când încep ploile
Ploi puține, poate prin zona montană, dar restrâns. Joi, temperaturile scad din nou și apar și precipitațiile în mai multe zone ale țării.

Ploile vor traversa România de la vest la est, așa că nu scapă nici zona Capitalei. Joi va fi mai răcoare, circa 15 grade, și apar și fenomenele electrice, aversele, intensificările de vânt.

Dar trecem repede de acest episod, pentru că week-endul aduce din nou vreme destul de plăcută în zona Capitalei, scrie psnews.ro.