Val de viroze, din cauza schimbărilor bruște de temperatură

Oscilaţiile de temperatură din această perioadă sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului. Cei mai expuşi sunt copiii, persoanele anemice, bătrânii şi bolnavii cronici.

Trecerile bruște de la temperaturi ridicate la frig, ploaie și vreme mohorâtă dau peste cap funcționarea organismului și afectează în special copiii, persoanele anemice, bătrânii și bolnavii cronici.

Medicii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc să fim foarte atenți în această perioadă, mai ales că diferențele de temperatură sunt foarte mari. Ele fac ca organismul să resimtă un stres și astfel sistemul nostru imunitar este slăbit.

Astfel, este recomandat să fim mai atenți la alimentație și în cazul în care aveți dureri de cap inexplicabile și vă simțiți slăbiți, aveți gâtul uscat și simțiți stări de amețeală este indicat să mergeți la medicul de familie prima dată.

Nu e de mirare că zona de triaj a spitalelor de boli infecțioase dar și în cabinetele medicilor de familie ajung zeci de pacienți cu simptome de răceală: frisoane, dureri de cap, stări de greață și amețeli sau nas înfundat, scrie a3.ro.