Vești bune pentru sucevenii care au rude internate în Spitalul Județean

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici, a informat că s-a modificat programul de vizită al pacienţilor internaţi în unitatea spitalicească, în conformitate cu ordinul dat de Ministrul Sănătăţii. Astfel, nu mai este necesară cererea, programul de vizită a fost prelungit – de luni până vineri între orele 14 și 18, iar sâmbătă şi duminică se pot face vizite între orele 12 și 18, dr. Teodorvici precizând că în Secția ATI se pot face vizite zilnic între orele 12-14 şi 18-20).

„Durata vizitei este de maxim 30 de minute, exceptând Secţia ATI unde este de 10 minute. Pentru Secţiile ATI, Boli Infecţioase, Pneumologie, secţiile chirurgicale, purtarea echipamentului de protecţie este obligatorie. Pentru a respecta prevederile ordinului de Ministru, într-un salon unde sunt mai mult de 4 pacienţi au voie 2 vizitatori pt maxim 30 de minute (câte un vizitator pentru un pacient) după care vor intra vizitatori pentru ceilalţi 2 pacienţi în acelaşi mod.

Dacă sunt mai mulţi vizitatori la un pacient aceştia vor intra pe rând. În saloanele cu 6 pacienţi au voie maxim 3 vizitatori. Nu se va accepta ca un pacient să fie vizitat de mai multe persoane şi alt pacient din acelaşi salon să nu fie vizitat deloc, dacă sunt aparţinători care doresc să îl viziteze şi aşteaptă.

Din acest motiv rugăm aparţinătorii să înţeleagă acest aspect şi să aştepte cât timp este nevoie pentru a nu aglomera secţiile şi pentru a preveni cât de mult posibil contaminarea cu diverşi agenţi patogeni din exterior. Toţi vizitatorii vor primi ecusoane la intrarea în spital, pe care le vor preda ulterior la ieşirea din secţie şi vor fi înmânate de personalul spitalului următorilor vizitatori care intră în secţie. Nu se permite accesul în interiorul secţiei, fără ecuson”, a spus medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.