Vicepreședintele Niculai Barbă: „În luna iunie, Suceava va fi o capitală a culturii”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că în luna iunie județul Suceava va deveni o „capitală mondială” a culturii.  El a precizat că începând cu 1 iunie debutează mai multe manifestări din cadrul Anului  Ciprian Porumbescu, ce vor depăși cu mult evenimentele din capitala culturală europeană de anul acesta.

Astfel, de Ziua Copilului, caravana cinematografică Ciprian Porumbescu poposește la Rădăuți, acolo unde copiii de la centrul Sf. Leontie, împreună cu ceilalți copii din Rădăuți vor putea să urmărească filmul Ciprian Porumbescu, la proiecție participând și actorul principal al acestui film, Vlad Rădescu.

„Prima parte a acestei luni va fi axată pe evenimentele de la Stupca și și Suceava unde va fi comemorat Ciprian Porumbescu. Pe 7 iunie, la Cetatea de Scaun, de la ora 20:00, Opera Română din București va avea un program foarte interesant, cu opereta Crai Nou, dar și cu Rapsodia și Balada lui Ciprian Porumbescu. Prin urmare în acest debut de lună arată cât de consistente sunt acțiunile culturale din Bucovina”, a declarat președintele Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a adăugat că în toate zonele județului, respectiv în Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret și Fălticeni vor avea loc acțiuni culturale, iar pe 25 iunie, violonistul Alexandru Tomescu va susține un concert extraordinar cu vioara Stradivarius.