Viceprimarul Harșovschi anunță că cei opt elevi care au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională vor fi premiați de către Primăria Suceava

Primăria municipiului Suceava îi premiază și în acest an pe absolvenții de de gimnaziu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, într-o conferință de presă, el precizând că este vorba despre opt elevi.

„Și în acest an, vom recompensa performanța în educație, astfel că toți elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională vor primi câte 3.000 de lei. Este vorba despre 3 elevi de la Colegiul Național «Ștefan cel Mare», Daria Alexandra Crăciun, David Fetcu, și Sabrina Macoveiciuc, 2 de la Școala Gimnazială Nr. 1, Constantin Dincu și Matei George Petrescu, și câte unul de la Colegiul Național «Petru Rareș», Rianna Țicu,  Școala Gimnazială «Ion Creangă», Ilinca maria Zaharia,  și Școala Gimnazială Nr.3, Ecaterina Mariei”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a adăugat că, din păcate, nu a fost nicio medie de 10 la Bacalaureat în municipiul Suceava, însă au fost foarte mulți elevi cu mediile peste 8 și 9 (963).

„Îi felicit pe toți și le urez mult succes pe drumul pe care aleg să îl urmeze, să ia deciziile cele mai bune pentru ei. Și pentru că ne dorim performanță în educație, Primăria Municipiului Suceava se implică într-un nou proiect educațional. Suntem parteneri în cadrul Consorțiului DUAL USV, în vederea realizării proiectului «Performanță în formarea profesională prin parteneriatul cu mediul economic pentru dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la USV – USV DUAL». Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 15 – Educație, Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 6 – Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea performanței în formarea profesională prin parteneriatul cu mediul economic pentru dezvoltarea unei rute complete de învățământ dual în cadrul Universității «Ștefan cel Mare» din Suceava. Primăria Municipiului Suceava, în calitate de partener, alocă pentru activitățile asumate în cadrul proiectului, în relație directă cu acordarea unor burse lunare pentru elevi și studenți, suma de 360.000 lei pentru întreaga perioadă de derulare a proiectului.  USV va asigura managementul proiectului, va pune la dispoziție terenul pentru campusul dual, va asigura realizarea investițiilor, atât cele prevăzute în proiect, cât și a celorlalte investiții din campus, nesusținute prin proiect, dar care sprijină îndeplinirea obiectivelor acestui proiect (cantină studențească, teren de sport, asigurarea utilităților), va asigura achiziția echipamentelor și a tuturor celorlalte servicii și materiale prevăzute în bugetul proiectului, va asigura serviciile de educație și formare pentru studenți, dar va asigura personal didactic și pentru formarea elevilor în atelierele și laboratoarelor din campus, a tutorilor și a personalului didactic și va fi implicată în admiterea și evaluarea elevilor și studenților și în stabilirea curriculumului. UAT-urile implicate vor asigura plata burselor către elevi și vor fi implicate în stabilirea curriculumului. Colegiile tehnice din municipiul Suceava care vor beneficia de acest proiect sunt: Colegiul Tehnic «Petru Mușat», Colegiul Tehnic «Samuil Isopescu» și Colegiul Tehnic «Alexandru Ioan Cuza»”, a mai spus Herșovschi.