ion dragusanul
ion dragusanul

(Video) Bucovina culturală este pe mâini bune! 2 dovezi ș-1 agramat, Drăgușanul. Sesizare

Ca să nu vă pară atât de obositor și repetitiv acest demers, este timpul să aflați ceva: gogomăniile, tembelismele și sfertodoctismele, generate atât de natural de pana lui Gâză-Drăgușanul, sunt atât de multe, materialul poate fi atât de abundent, încât este necesară o operațiune de sistematizare a lor, pentru a fi încadrate în contextul real și explicate coerent….

Iar atunci când vă apucă mila, lehamitea, amintiți-vă, vă rog frumos, de  atacurile sale suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!, blasfemiile sale, râgâielile, tonul cazon, mârlănia argumentului perfid ambalat în foi de ceapă (ne vine acum în minte o postare a sa despre condamnarea la pușcărie a răposatului ziarist Dumitru Teodorescu, pe care, sub pretextul compasiunii față de o persecuție, îl dă în fapt, în legătură cu acea pedeapsă, cu suspendare a executării, pe care răposatul nu socotise necesar să o răspândească… Era ceva specific gâzist: cum, nu știați că e un pucăriaș??? Băgăm de seamă că l-a ajuns la fund aceeași satisfacție, anume când îl întreabă unii-alții despre pușcăria suspendată a lui Andi Drăgușanul cel neisprăvit, executată cu muncă în folosul comunității clujene… Click AICI!)

Așadar, să începem o procedură de punere în valoare / evidență a improprietăților sale de limbaj! Care sunt numeroase, hilare, dar și de groază, dovedind relația sa deficitară, în primul rând, cu limba română! Ceea ce s-ar explica prin precaritatea instrucției lui Drăgușanul, fie ea și de nivel mediu – instrucție, în sens de „învățământ”…

Deoarece, potrivit năravurilor sale foarte proaste, aroganței și țâfnei cu care l-au încărcat instructorii săi cazoni, pesemne, el se trage de brăcinari cu marii oameni ai culturii române – cu Eminescu, Caragiale, Cantemir, Maiorescu, din ligile superioare, dar și cu cei din imediata lor urmare, cum ar fi, de exemplu, Dimitrie Dan (pe care îl consideră: „…autodidact de geniu”, Dimitrie Dan fiind absolvent a două prestigioase facultăți, teologie și litere la Cernăuți și București, și membru corespondent al Academiei…), dar și Teodor Balan, a cărui lucrare ”Bucovina în războiul mondial” i se pare deficitară, fiind părtinitoare…

ATENȚIE! Ghici cine îl învață, să zicem, pe un superior în toate, pe un erudit, pe un lingvist, sau pe un indiferent ce filolog de la USV – de unde vin regionalismele? conform https://dragusanul.ro/de-unde-vin-regionalismele/

regionalismele dragusanul
Învățămintele lui Drăgușanul către cei cu studii în domeniu

De unde vin regionalismele?” Așa vă trebuie, măi, voi, cei cu studii superioare, dacă ați perdut timpul și nu l-ați citit pe lingvistul Gâză-Drăgușanul, în toată splendoarea sa kufuristică!

Iată, deci acest petit hors d’oeuvre… inutil să precizăm că urmează…ce zice eruditul Gâză-Drăgușanul: Auspicii = ospicii… Vă lăsăm dumneavostră, cititorilor, plăcerea de a căuta în dicționare, accesibile chiar online, să vedeți, singuri, diferența!

…în Bucovina (la Suceviţa se ridicase un monument, în onoarea vizitei lui, din vara anului 1885, când a cumpărat şi două tablouri de Eugen Maximovici, mobilier, covoare şi ţesături ţărăneşti), s-a ivit pe lume sub aparente OSPICII  favorabile, iar bucuria viitorilor supuşi…”(!!!) conform Cilk AICI! http://dragusanul.ro/1858-nasterea-nefericitului-arhiduce-rudolf/

dragusanul agramat
Drăgușanul, un agramat! auspicii=ospicii. pentru el!  Bucovina culturală este pe mâini bune!

 

Nefericitul prinț Rudolf, cu care acest quasidomn are ce are mai din urmă, este de două ori nefericit, după cum vom evoca mai jos, deoarece:

 1. S-a născut sub aparente ospicii, ceea ce nu este de ici de colo, dvs. să fiți născuți în ospicii, fie ele și aparente, ați fi fericiți? Drăgușanul confundă, într-un fel de autodenunț tranșant, în care recunoaște fără echivoc că este un impostor agramat, deci confundă “auspicii” cu “ospicii”, ceea ce spune multe despre penibila sa subcultură.
 2. Apoi, mai este (a fost …) nefericit deoarece a ajuns, fără voia sa, în falsa OPERĂ a șarlatanului Drăgușanul, impostor care, urmare a insistențelor unui fost ucenic din presă – T.A., i-a băgat, pe toți, și în atenția noii prese sucevene (cum o intitulează Maestru’ cofetar de cuvinte înșelătoare), adică în vizorul unor ”neica-nimeni” care îl fac, pe arhiduce, martor/mărturisitor la imposturile lui Gâză-Drăgușanul.

Totuși, această parte a noii prese sucevene nu-și arogă nimic altceva decât curajul de a-l da în vileag pe șmenar, ceea ce nu a mai făcut never nicio publicație din mass-media locală. Acești așa-ziși NIMENI, nu fac, la plesneală, ce vor dânșii cu destinul impostorului, ci ridică, la fileul unor instituții și autorități competente, în funcție de evoluția unor cercetări necunoscute opiniei publice, niște adevăruri și documente ascunse procurorilor și societății civile, despre acest plagiator, copyright-er și falsificator de neam și țară, care prin viața, cariera și opera sa trucată, transpusă și impusă cu dea sila în CULTURA BUCOVINEANĂ, nu face decât să mintă o națiune limitată cei rumegă și înghite dejecțiile publicistice agramate și trucate.

Acești ”nimeni”, adică cei din noua presă suceveană, nu știu rețeta SUCCESULUI, însă o știu pe cea a EȘECULUI – să nu furi, să aplici legea, să nu fii coruptibil și să nu-ți reușească (deși cauți soluții, tot legale) să ”mulțumești pe toată lumea”, imediat, când vor ei, în același timp dacă se poate. (ceva similar spunea și Bill Cosby)

Dacă nu credeți, iată ce îi mai pune Drăgușanul în cârcă nefericitului prinţ de coroană Rudolf, cu altă ocaziune…. iar, în prostia sa, impostorul face 2 falsuri (în 2 acte materiale diferite) cu aceeași imagine peste care a aplicat filtre Photoshop distincte pentru a induce în eroare. După cum vedeți, raportat la originalul de mai jos, în mintea creatorului prin fraudă, aceeași imagine are reprezentări și explicații diverse, are titluri felurite, și între cele două falsuri dar și față de original:

prostiile lui dragusanul
Drăgușanul – Mistificarea istoriei Bucovinei. Multiple falsuri ale aceluiași original plagiat.

Originalul la ceea ce, de fapt, este multiplu falsificat mai sus, este nici mai mult nici mai puțin, decât o reprezentare a unei ”scene de la o vânătoare de urs”, așa cum am tradus noi mai jos și cum apare înscris în limba germană, necunoscută culturnicului Drăgușanul:

dragusanul impostor
Dovadă! Drăgușanul este un impostor, plagiator și falsificator multiplu

Drăgușanul – sinecuristul, acest deținător malefic al unei unei sinecuri fabuloase la stat, că despre asta ar trebui discutat de fapt, nu este altceva decât un element electoral slugarnic (tuturor, pe rând) ce trebuie analizat și deferit (cumva, defecat) justiției ăleia reale, din mai multe motive, pe care le vom analiza în decursul timpului.

Azi, analizăm primul dintre acestea, respectiv ciudățenia că el reușește performanța aceasta (de a deține sinecura) într-o vreme în care sinecurismul nu prea mai functionează. Cine îl ajută și de ce? Tot așa, cine veghează ca Drăgușanul să-și ia lunar salariul (angajat, ca referent – dar cu studii superioare de consultant, pe o derogare de acum 10 ani – și salarizat în consecință, la nivel de studii superioare!) când se întamplă să nu dea zile la rând pe la serviciu și îl întalnești pe străzi când vrei și când nu vrei? De unde, mă rog, asta cu ambiția lui de a nu semna condica? Din faptul că face noaptea copy-paste și e obosit ziua? Ăsta e un moft de practicat numai acasă, dacă te tolerează ai tai.

dragusanul pe drumuri
Dragusanul, fleaura, în timpul programului de lucru

Așa de tare i-a speriat înjuratura și vorba lui vulgară în presă pe toți, că nimeni nu mai ciripește nici la prostiile debitate? Domnilor angajatori, sunteți cvasipenali prin simplul fapt că salarizați, după pensionare, o asemenea cacealma bugetară, în baza unei derogări de acum 10 ani. El este doar hoțul care strigă “hoții !”, la plural.

Herr Flutur, domnul Barbă, doamna Vasilciuc, manager Filip, domnilor ștabi ai culturii județene de partid, trimiteți-l pe acest individ la medic, e sociopat!

Acuză pe alții, cu retorică eficientă (dar de ce va lăsați păcăliți?) exact de METEHNELE lui, exact ca un alt Maestru’ al PDL, angajat la fel de abuziv la Centrul Cultural Bucovina prin concurs trucat. Știm bine asta, o putem dovedi – mai nou, avem și specialiști în HR, dar o vom spune doar la cine ne întreabă (fiind mai mulți, știm să-i facem să ne întrebe…) dacă nu le închideți pliscul spurcat acestor 2 drăgușani 2xO, care-și încalcă conduita de funcționărași și fac politică și Facebook în timpul programului de lucru, pe conturi false – pro PDL-PNL !

Și, plecăm de la această mărturisire bucovineană recuperată din AN:

flutur indemn bucovina tv
Flutur – Îndemn pentru Drăgușanul: ”…Dacă nu am povestit nimic, nu înseamnă că nu am avut dezbateri despre rolul culturii în slujirea eficientizării turismului în Bucovina, inclusiv cu domnul Gheorghe Flutur. Ba până și despre mitologia românească am vorbit pe îndelete, refuzând totuși, îndemnul domniei sale de a accepta o emisiune la o televiziune locală…”   (n.r. Bucovina TV , Intermedia, Plus TV sau poate NEst TV? Poate, pe Drăgușanul, l-o face vreun Parchet și mărturisitor/recuperator de mărturii bucovinene UITATE…). Articolul ”Iulian Popescu și Bucovina Rock Castle” publicat în  09.12.2016 pe site-ul www.dragusanul.ro – șters ulterior de Ion Drăgușanul de pe site. Deci, se poate…?!!! Domnule Flutur, spuneți-ne și nouă care e secretul, poate reușim și cu LISTA aia mare de defăimați?! O să vă tot întrebăm 4 ani de zile… când mai faceți angajări la TV ?!

Drăgușanii ăștia doi își cultivă prietenii, dușmanii, retoricile, stilisticile verbale și comportamentale strict după interesul personal. Nu au scrupul – ci doar interes – în a pune la zid ori a ridica în slăvi. Ambele, în funcție de mulțumirea financiară. Slaba cultură și, în special, lipsa de educație dospesc în ei și dau afară printre doagele de elefanți transpirați, încurajați de faptul că li se tolerează de ani și ani nesimțirea și slugărnicia.

S-a întrebat cineva vreodată câți bani a băgat instituția în care lucrează Drăgușanul în copy-paste-urile lui catastrofale, cu bazaconii, minciuni și obsesii de neșcolit complexat?

Cum adică, Universitatea nu înseamnă mai nimic în județul acesta – totul e priceperea unuia care șantajând a parvenit de la condiția de om de serviciu și sufleor sub scenă la aceea de judecător, decident și organizator cultural? Care mai face, pe bază de șantaj (să ameninți cu biciul înjurăturii și cu scoaterea verbioasă în piața publică este șantaj, și-l vom dovedi curând…!), și trafic de influență pe lângă autoritățile județene (se va dovedi și asta, pentru că lumea chinuită va începe să vorbească…), iar primul semn e că deja se răbufnește în PRESA independentă!

Totul pleacă de la angajatorul lui (CCB și Filip), sau, dacă acesta a primit dispoziții în sensul de a-i tolera nesimțirea și impostura, atunci pleacă de la finanțatorul angajatorului (CJ și cabinetul Flutur).

Domnilor, nu se poate să nu știți asta!… Și mai sunt și alții care știu, respectiv acei mulți care i-au rupt omului (voit sau din neatenție) din tain!

Așa încât nu putem decât să vă adresăm tradiționala urare bucovineană: Somn ușor, domniilor voastre Flutur, Barbă, Vasilciuc, Ursu, Pintescu și Iacobescu! Bucovina culturală este pe mâini bune!… mâinile unui agent, 25% cultural. 

Part II.

SESIZARE

D-lui președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

în atenția d-nei administrator public al CJ Suceava, Irina Vasilciuc

spre știință manager Centrul Cultural Bucovina, Sorin Filip

Urmare a promovării, în mod repetat – uneori zilnic, în spațiul public (Faceebook – conform Deciziei nr. 4546 din data de 27 noiembrie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Secția de Contencios administrativ și fiscal), a unor articole cu caracter POLITIC, precum și a unor articole DEFĂIMĂTOARE la adresa unor persoane fizice, persoane juridice de drept privat, dar și funcționari publici ierarhic superiori din cadrul instituției pe care o reprezentați/coordonați, vă rugăm, a lua act de această SESIZARE (transmisă on-line de redacția SuceavaLIVE, conform normelor și măsurilor de prevenire împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2) și a demara procedura de constituire a Comisiei de Etică și Disciplină pentru a analiza și sancționa comportamentul nelegal al

numitului Ion Drăgușanul – consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina, aflat în subordinea CJ Suceava.

În drept,

ne întemeiem sesizarea pe prevederile Ordonanței de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, publicată în Monitorul Oficial nr. 555/05.07.2019, precum și pe următoarele: Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii), Regulamentul de organizare și funcționare, Regulamentul intern al CCB, Fișele de post, precum și pe orice norme și acte administrative incidente cauzei.

În fapt,

salariatul Centrului Cultural Bucovină exercită  atribuții în afara limitelor prevăzute prin fișele de post și deciziile de angajare, a regulamentelor interne ale instituției publice angajatoare și ale Ordonanței de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, încălcând normele privind conduita personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice.

Salariatul respectiv nu poate face dovada, la data de 11.02.2021, a vreunei decizii interne emise de managerul Centrului Cultural Bucovina, pentru extinderea limitelor de competență sau preluarea de noi atribuții și responsabilități ce țin de sfera relațională externă a titularului de post în cadrul instituției publice angajatoare.

Motive:

 • relaţiile cu mijloacele de informare în masă se asigură de către persoanele desemnate în acest sens de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile legii.
 • în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu angajaţii contractuali au obligaţia de a respecta demnitatea funcţiei deţinute, corelând libertatea dialogului cu promovarea intereselor autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea.
 • în activitatea lor angajaţii contractuali au obligaţia de a respecta libertatea opiniilor şi de a nu se lăsa influenţaţi de considerente personale.
 • în exprimarea opiniilor, personalul contractual trebuie să aibă o atitudine conciliantă şi să evite generarea conflictelor datorate schimbului de păreri.
 • personalul contractual are obligaţia să folosească timpul de lucru, precum şi bunurile aparţinând autorităţii sau instituţiei publice numai pentru desfăşurarea activităţilor aferente funcţiei deţinute.
 • personalului contractual care desfăşoară activităţi publicistice în interes personal sau activităţi didactice îi este interzis să folosească timpul de lucru ori logistica autorităţii sau a instituţiei publice pentru realizarea acestora.
 • Personalul contractual are obligaţia de a nu aduce atingere onoarei, reputaţiei şi demnităţii persoanelor din cadrul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi ale persoanelor cu care intră în legătură în exercitarea funcţiei, prin:
   • întrebuinţarea unor expresii jignitoare;
   • dezvăluirea aspectelor vieţii private;
   • formularea unor sesizări sau plângeri calomnioase;
 • În relaţiile cu personalul contractual şi funcţionarii publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi cu persoanele fizice sau juridice, angajaţii contractuali sunt obligaţi să aibă un comportament bazat pe respect, bună-credinţă, corectitudine şi amabilitate.
 • precum și pentru celelalte obligații, așa cum sunt acestea stipulate de legiuitor.

În probatoriu, înțelegem să ne folosim de următoarele probe:

 1. Ion Drăgușanul a publicat articole defăimătoare ori cu caracter politic, conform mai jos, în timpul programului de serviciu și folosind logistica instituției. De asemenea, în calitate de funcționar bugetar, nu se află permanent la programul de lucru și nu semnează condica de prezență la ora venirii și la ora plecării, falsificându-se pontajele lunare pentru plata integrală a remunerației salariale. Articolele se regăsesc în spațiul public pe https://www.facebook.com/ion.dragusanul și pe  www.dragusanul.ro
defăimări dragusanul
Ion Drăgușanul – defăimări adresate persoanelor fizice și juridice de drept privat
proces dragusanul
Ion Drăgușanul acuză nefondat persoane fizice și funcționari ai instituției Dvs. de furt și fals, eventual delapidare – înhățat bani publici și trucat caietele de sarcini ale CJ Suceava. Decizia instanței la care face referire Drăgușanul are un alt obiect, respectiv acordarea unor despăgubiri morale reclamanților aflați în litigiu CIVIL cu jurnalistul defăimător Drăgușanul, proces ce se judecă ÎNCĂ la Înalta Curte privind strămutarea acestuia din județul Suceava – județ plin de corupție. Termen 10.03.2021. Vă rugăm să vă exprimați poziția, în calitate de președinte și gestionar al banilor publici…, răspunzând la întrebarea: Vă simțiți furat sau este o defăimare această acuzație a subalternului Dvs?

Anexăm și alte mijloace de probă, cu dovezi apărute deja în spațiul public, pentru a constata că Ion Drăgușanul nu poate presta activități în domeniul cultural, deoarece are grave nereguli legate de atribuțiile de serviciu (cercetări penale, defăimări repetate, plagiat și falsuri în domeniul cultural):

Solicitări:

 • extinderea cercetărilor pe ultimele 6 luni, după consultarea paginilor www indicate;
 • analizarea, cercetarea și sancționarea celor vinovați (după audierea persoanelor implicate și administrarea de probe din cadrul instituției se va putea constata complexitatea, diversitatea, dar mai ales gravitatea faptelor de natură administrativă a celor menționați anterior. Toate acestea, deoarece Comisia de Etică și Disciplină face propunerea încadrării în drept a faptelor săvârşite, iar pe durata cercetării, în opinia noastră, se vor proba şi alte fapte ori se vor constata agravante pentru cele deja indicate).
 • extinderea cercetărilor și asupra conturilor fake gestionate în timpul programului de lucru de salariatul Ion Drăgușanul. Vom reveni cu detalii și probe noi, în sprijin, funcție de ceea ce identificați Dvs în partea de cercetare preliminară.

Cu deosebită considerație,

 

În așteptarea unei soluții legale,

Colectivul  SuceavaLIVE  și  Ziarul Ducatu’ Bukowina

(persoane juridice de drept privat, fără ștampilă – conform legii)

 

Part III: partea distractivă

Și pentru a vă reda zâmbetul pe buze, nu putem încheia articolul fără laitmotivul anchetei noastre, ideea călăuzitoare a acestei lucrări științifice – de presă de investigație maturată cu puțin divertisment și epigramă:

Când pușcăriabil devine oricine
Care n-ascultă de-un parvenit de copoi,
Atunci, copoiule, ia seama bine,
Parchetele sunt multe și dese la noi…

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

 

 

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Cu ajutoare, bineînțeles…

Mugur Ciumică / Maria(n) Theresia Augusta

…și colectivul Ducatu’ Bukowina

sigla autori Bukowina lui Invers
siglă autori Bukowina lui Invers