Viitorul lider al OM PSD Suceava, Vasile Rîmbu: „Cea mai frumoasă și mai eficientă formă a democrației este dictatura controlată”

Fostul manager al Spitalului Județean Suceava, economistul Vasile Rîmbu, va prelua cu titlul de interimar președinția Organizației Municipale a PSD Suceava. Acesta a susținut joi, 23 martie, o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că cea mai frumoasă și mai eficientă formă a democrației este dictatura controlată, ulterior completând că „dictatura controlată de lege”.

„Tuturor ne place ordinea, disciplina, lucrul bine făcut. Metodele de conducere nu sunt general valabile. Voi studia în funcție de ce oameni voi avea în organizație, voi face în așa fel încât, dacă sunt, să dispară gășcuțele, să fie un colectiv care să tragă la același obiectiv și să fie solidaritate și în interior și în exterior. Tare aș vrea ca partea aia de circ să se transforme în pâine, să avem de două ori pâine și poate deloc circ, sau poate mai puțin circ. Am o glumă și îmi asum criticile. Prietenilor sau oamenilor de dialog le spuneam că îmi place democrația, dar cea mai frumoasă și mai eficientă formă a democrației este dictatura controlată. Adică, atunci când ai spus un cuvânt să fie respectat. Îmi asum. Asta e părerea mea”, a declarat Vasile Rîmbu.

Pe de altă parte, Vasile Rîmbu a spus că s-a alăturat Partidului Social Democrat pentru a face parte din „echipa de pe primul loc”.

„Acum vă pot vorbi numai din perspectiva posibilului și probabilului președinte al Organizației Municipale. Și după aceea în pasul doi și din alte perspective care sunt nu foarte departe, dar nici foarte aproape. Și vom vedea la timpul respectiv cum stăm. Acum nici nu ne lansă, nici nu cădem. Suntem în poziția în care suntem. Laudatio făcut de domnul președinte Cușnir m-a făcut puțin ghebos așa și voiam să mă ascund. E prea mult. Pentru că eu acolo am avut o misiune, am avut și sprijinul președinților de Consilii Județene, a primarului municipiului Suceava și sprijinul necondiționat al consilierilor județeni care în orice tabără ar fi fost au zis da proiectelor propuse. Și sunt fericit, așa cum am fost și atunci când am plecat de la spital, cu simțul datoriei împlinite și poate cu micul regret că mai aveam câte ceva de făcut. Dar cine știe, poate le transferăm în toate domeniile vieții sociale și economice ale municipiului”, a mai spus Vasile Rîmbu.