Wizz Air, despre incidentul de la Iași: „Rudele persoanei aflate la bord au devenit agresive fizic și verbal”

Compania Wizz Air a confirmat că un zbor a fost anulat, după ce o adolescentă a fumat în avion. Reprezentanții companiei au precizat că echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și a încercat să debarce pasagerul, însă rudele acestuia au devenit recalcitrante și, prin urmare, zborul a fost anulat.

„Wizz Air confirmă că un pasager al zborului W6 3689 de la Iași la Tel Aviv de pe 2 octombrie a fost surprins fumând. Echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul. Rudele persoanei aflate la bord au devenit agresive fizic și verbal. Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale. Pasagerii afectați au fost informați despre situație și li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitat au primit și cazare. Siguranța și securitatea sunt prioritățile noastre principale, iar compania aeriană are toleranță zero în ceea ce privește comportamentul abuziv față de pasagerii și personalul săi. Wizz Air le reamintește pasagerilor că fumatul nu este permis la bord”, au transmis reprezentanții Wizz Air.

Reamintim că o pasageră buclucașă a stârnit un scandal monstru pe Aeroportul din Iași, după ce și-a aprins o țigară electronică și a refuzat să o stingă la somațiile personalului de bord. Indignat de gest și de faptul că partenerii tinerei au început să înjure însoțitorii de zbor, pilotul a luat decizia drastică de a reveni la sol și de a anula cursa.