Zilele Comunei, 2023: Vescan, spectacol senzațional la evenimentul organizat de Primăria Arbore

Sute de localnici, dar și oameni din întreaga zonă au participat marți, 29 august, la Zilele Comunei Arbore, ediția 2023, un eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei, prin primarul Dan Tiperciuc. 

Programul artistic a fost unul diversificat, pe scenă urcând, rând pe rând, ansambluri din județ, precum și din Tulcea, dar și mai mulți artiști de muzică populară.

Pentru prima dată, ansamblul comunei, „Luca Arbure”, a urcat pe scenă și nu a dansat: toți tinerii satului au ținut un moment de reculegere pentru colega lor, Ioana Tiperciuc, care a murit într-un teribil accident, în timp ce se întorceau de la un festival de folclor. „Aș fi vrut ca astăzi să urce pe scenă și Ioana Tiperciuc, așa cum o făcea la fiecare eveniment al nostru, însă Dumnezeu a decis să fie printre îngeri”, a completat primarul din Arbore

Primarul comunei, Dan Tiperciuc, i-a îndemnat pe oamenii prezenți să lase deoparte grijile cotidiene și să trăiască frumos clipa, măcar pentru câteva ore cât ține spectacolul.

„Cuvântul meu nu va uza răbdarea dumneavoastră deoarece e cald și se vede că soarele e tare generos cu noi. Încep cu o zicală dragă mie: <<în august se numără lunile de peste an>>.

Eu cred că a fost un an mănos pentru cei care au muncit și și-au pus nădăjdea în Dumnezeu. Avem o datorie moștenită de a duce tradițiile mai departe, de aceea suntem astăzi aici. Dacă tot ați venit până aici, uitați de poverile de pe umeri și încercați să trăiți emoția generată de tot ce înseamnă tradiție și folclor, pentru că timpul trece și noi nu-l putem opri” , a spus primarul Dan Tiperciuc. 

Alături de acesta s-au aflat și  senatorul Ion Stan, președintele PSD Suceava, deputații PSD Mirela Adomnicăi și Gheorghe Șoldan, Doina Iacoban, subsecretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și primarii din Sucevița, Poieni-Solca și Iaslovăț.  Acesta din urmă și-a făcut apariția cu un alai de atelaje hipo trase de cai frumos împodobiți,  în cântecul fanfarei, la hramul comunei învecinate.

De asemenea, după-amiază, a venit și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin.

Pe scena evenimentului au urcat zeci de dansatori și cântăreți de muzică populară, reprezentând ansambluri din Iaslovăț, Cajvana, Solca, Frătăuți, Horodnic de Jos, Mănăstirea Humorului, Putna, Poieni Solca, dar și din Tulcea.

Prima zi din cadrul Zilelor Comunei Arbore s-a încheiat cu un  concert al artistului Vescan, stadionul din localitate fiind plin de tineri  și nu numai, care au cântat la unison melodiile celebrului artist.

Atmosfera creată de Vescan a fost memorabilă. 

Zilele Comunei Arbore ediția 2023 a fost un eveniment organizat de primarul localității, Dan Tiperciuc, alături de consilierii locali, în colaborare cu Asociația Gal Sucevița – Putna.