Ziua Comunei Putna: nume sonore, public numeros și organizare exemplară

În fiecare an, pe data de 2 iulie, comuna Putna devine principalul punct de atracție al județului și chiar al Moldovei, evenimentele dedicate Marelui Voievod Ștefan fiind din ce în ce mai cunoscute, dar și mai reușite.

Ca de fiecare dată, Primăria comunei Putna a pregătit pentru localnici, dar și pentru oaspeți, un spectacol extraordinar, inclusiv cu invitați de la Chișinău.

Mai exact, pe scena amenajată în Piața localității au urcat  „Lăutarii” din Chișinău dirijați de maestrul Nicolae Borgros și marea artistă Sofia Vicoveanca.

Publicul i-a aplaudat și pe Constantin Enceanu, Ilie Caraș, Constantin Bahrin, Dana Dăncilă, Loredana Călin, Alexandra Dan, Ansamblul „Ștefan Vodă” din R. Moldova și Maria Luiza Mih, care au făcut un spectacol de zile mari prin cântecele lor.

Pentru iubitorii muzicii folk au fost prezenți Andrei Păunescu și Vanghele Gogu, iar pentru cei cărora le place muzica pop, organizatorii au adus-o pe iubita cântăreață Irina Rimes .

„Este o sărbătoare mare și în acest an o petrecem cu lume multă, cu lume bună, cu oameni frumoși din Bucovina și nu numai atât. Este lume din toate colțurile țării, dar mai ales din Basarabia. Am avut astăzi un program destul de încărcat de la primele ore ale dimineții, am primit un grup numeros de pelerini, ne-am închinat apoi la mormântul Sfântului Voievod, am avut parte de un ceremonial militar de excepție față de anii precedenți, iar acum în partea a doua a zilei încercăm să oferim, așa cum este un termen la modă, un regal artistic pentru frumosul public de aici. Sunt artiști și din România și din Republica Moldova, pentru că așa cum facem de fiecare dată pe 2 iulie, încercăm prin activitățile cultural artistice să facem o unire culturală până vom face România Mare. Ne străduim ca lucrurile să iasă cât mai bine pentru acest public minunat și cei care vin la Putna să trăiască cu adevărat această sărbătoare”, a declarat primarul Gheorghe Coroamă.

Un alt moment preferat de cei prezenți a fost reprezentat de parada cailor din comună, prin fața participanților defilând  exemplare cabaline deosebite.