Ziua Națională, sărbătorită în avans la Putna. George Coroamă: „Să nu-i uităm nicicând pe străbunii care au făurit România”

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans în Putna lui Ștefan cel Mare. Astfel, miercuri, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, întreaga suflare din comună, în frunte cu edilul George Coroamă, s-a adunat în sala Casei de Cultură din localitate și s-a bucurat de momente deosebite prilejuite de întregirea țării.

Evenimentul, organizat de către Primăria și Consiliul Local Putna, a adus în fața publicului un spectacol deosebit, în cadrul căruia copiii unităților de învățământ din comună au cântat cântece patriotice.

Întregul spectacol a fost prezentat de Alexandra Dan, fiica satului, iar invitatul special a fost interpretul de muzică populară din Cernăuți Ilie Caraș, care a ridicat publicul în picioare. 

Trebuie spus că acest eveniment este deja o tradiție la Putna, anul acesta ajungând la cea de-a zecea ediție.

Iubitor și păstrător al tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, edilul George Coroamă încurajează, prin manifestările organizate, tânăra generație să ducă mai departe aceste giuvaere imateriale a neamului românesc și, implicit, ale comunei Putna.

 În discursul său, edilul a urat la mulți ani celor care și-au serbat ziua numelui, de Sfântul Andrei, dar și tuturor românilor, în avans, pentru 1 Decembrie. Totodată, George Coroamă a mulțumit tuturor pentru prezență și, mai ales copiilor, care, prin interpretările lor, cinstesc această zi atât de specială pentru noi toți.

„Este o zi de mare sărbătoare creștină și cred că, nu întâmplător, sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, este urmată de marea sărbătoare a unirii românilor, Ziua noastră Națională. Știm cu toții că străbunii noștri au luptat secole pentru această unire a noastră, această luptă a lor a fost dusă cu mult curaj, cu sacrificii, dar mai ales cu dragoste de țară și credință. Așadar, putem spune că aceste două zile alcătuiesc marea sărbătoare a credinței și unității noastre noționale. Să nu-i uităm nicicând pe străbunii noștri iar pentru cei care au luptat, care au făurit România și care au construit această țară, să avem întotdeauna recunoștință. Se face un deceniu de când noi marcăm acest mare eveniment, aici la Putna, și mereu am avut parte de trăiri intense, de multe emoții, iar aici toate au o încărcătură aparte, pentru că așa cum spunea consăteanul nostru, scriitorul Ioan T. Lazăr, Putna este kilometru zero al continentului Bucovina, Putna este Ierusalimul neamului românesc, aici se odihnește cel mai mare român, iar despre Putna se spune peste tot ceea ce nu se spune despre nicio localitate, orice român ar trebui să ajungă măcar o dată la Putna, iar argumentele pot continua și noi vom continua întotdeauna să iubim simbolurile și valorile noastre naționale, dar mai ales din Ziua Națională, să facem întotdeauna o frumoasă sărbătoare”, a transmis George Coroamă, primarul comunei Putna.

După spectacol, putnenii au asistat la aprinderea luminilor în bradul de Crăciun și s-au bucurat de o porție de fasole cu cârnați.