5 greșeli pe care să le eviți atunci când alegi materialele de construcții

Atunci când alegi produse care semnifică o investiție pe termen lung, în special dacă este vorba de materialele de construcții, unele greșeli te pot costa siguranța locuinței tale. Cu atât de multe materiale existente pe piață, poate deveni o adevărată provocare pentru oricine, inclusiv pentru un constructor cu experiență, să găsească și să aleagă pe cele mai bune. 

În acest proces, este simplu să faci greșeli. Iată câteva dintre cele mai comune dintre ele!

 

  1. Nu faci o cercetare de piață 

 

Uneori, poate că îți este mai ușor să faci cumpărăturile de la magazinul din cartier, însă nu este indicat să te arunci în primul pe care îl găsești. Vizitează mai multe unități comerciale fizice sau online precum MatHaus, compară prețurile și calitatea, cere opinia mai multor agenți de vânzări etc.

Totodată, asigur-te că furnizorul pe care l-ai ales are un stoc suficient din materialele de care ai nevoie. În caz contrar, ai putea fi nevoit să aștepți până când materialul este comandat și expediat de la producător, ceea ce înseamnă timp de lucru blocat. 

 

  1. Nu ai identificat corect necesitățile reale

 

Cu siguranță știi că există mai multe tipuri de materiale de construcție și de consumabile. De multe ori, însă, cumpărătorii se încurcă în privința produselor și sfârșesc prin a cumpăra materiale greșite.

De la ciment și adezivi până la unelte de construcție, există multe tipuri de materiale de care ai putea avea nevoie pentru proiectul tău de construcție. Cu toate acestea, unele s-ar putea să nu fie utile pentru toate tipurile de proiecte. Este important să înțelegi exact care sunt produsele de care ai nevoie și ce proprietăți au acestea. 

 

  1. Nu faci un inventar al materialelor de care ai nevoie

 

De multe ori, cumpărătorii nu fac o listă cu produsele necesare. Ca urmare, ajung să cumpere materiale de care nu au neapărată nevoie sau care nici măcar nu pot fi folosite pentru proiectul lor. 

 

  1. Nu stabilești de la început bugetul 

 

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care mulți o fac atunci când achiziționează materiale de construcție. Este important să stabilești un buget măcar aproximativ (dar cât mai realist) de care ai avea nevoie pentru achiziționarea tuturor materialelor de construcție. Evident, dacă faci o cercetare de piață în prealabil îți va fi mult mai ușor.  

 

  1. Alegi cele mai ieftine materiale și consumabile

 

Există mulți furnizori pe piață care încearcă să atragă potențialii clienți cu materiale de construcție la un preț scăzut. De multe ori, consumatorii fac această greșeală de a se lăsa păcăliți de un preț mic sau de diferite oferte care includ gratuități. 

Deși nu este nimic rău în a-ți dori să cheltui mai puțin pe materialele de construcție, accentul ar trebui să fie pus, în primul rând, pe calitate. Uneori, un preț mai mic la început poate însemna cheltuieli mai mari pentru reparații pe viitor. 

Așadar, acestea sunt câteva greșeli comune pe care trebuie să le eviți atunci când cauți materiale de construcții. Este important să faci o serie de cercetări, să găsești cele mai bune produse și să duci proiectu până la capăt într-un mod cât mai eficient. 

 

(Sursă foto: freepik.com)